My God! Τιμωρήσαν 14χρονη επειδή έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της που είχε μια δύσκολη μέρα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media των ΗΠΑ η απόφαση ενός διευθυντή σχολείου να τιμωρήσει 14χρονη μαθήτρια, επειδή για κάποια δευτερόλεπτα έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της που της είπε ότι «είχε μια κακή ημέρα».  

Πριν από αυτό το περιστατικό η 14χρονη  Ella Fishbough δεν είχε ποτέ πρόβλημα στο σχολείο. «Ήταν κυριολεκτικά για ένα δευτερόλεπτο», είπε η Έλα που τιμωρήθηκε  με κράτηση για ένα πρωί και με μια «κηλίδα» στο καθαρό ως τότε πειθαρχικό ιστορικό της.      

Το περιστατικό συνέβη στο Jackson Heights Middle School στο Oviedo, της Φλόριντα, μια περιοχή στην οποία ο κώδικας δεοντολογίας απαγορεύει τις "ανάρμοστες ή άσεμνες πράξεις", συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε  "ανεπιθύμητης ή ακατάλληλης συγκινητικής, ή οποιας άλλης φυσικής πράξης που θεωρείται προσβλητική, κοινωνικά απαράδεκτη ή δεν είναι κατάλληλη για το εκπαιδευτικό περιβάλλον."  

Από εκεί και πέρα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε διευθυντή να καθορίσει τι είναι συγκινητικό και τι ακατάλληλο. Σύμφωνα με το WFTV του Ορλάντο, οι αγκαλιές είναι στα απαγορευμένα φέτος από τον διευθυντή, όπως και το να κρατάς το χέρι του άλλου, να ακουμπάς τους ώμους και να φιλήσεις κάποιον. Όλες αυτές οι ενέργειες θεωρούνται από το σχολείο ότι είναι PDA (Public Displays of Affection)  και μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά από  πειθαρχικά μέτρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.      

ΗΠΑ: Σχολείο τιμωρεί 14χρονη επειδή έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της

Η Έλα ήταν «σταμπαρισμένη», αφού τον περασμένο μήνα το ίδιο αγόρι είχε βάλει το χέρι του γύρω από το κεφάλι της. «Αν η διεύθυνση δεν μπορεί να βρεί τη διαφορά μιας κατάλληλης αγκαλιάς από μια ακατάλληλη αγκαλιά, τότε έχουμε πρόβλημα εδώ", δήλωσε  η μητέρα της Ella, Kathy Fishbough.    

«Ξέρεις, οι αγκαλιές οδηγούν σε άλλα πράγματα," δήλωσε ο επιστάτης του σχολείου, σημειώνοντας ότι δεν θέλει εξαλλοσύνες από τους μαθητές. Πάντως, πολλές από  αυτές τις πολιτικές έχουν τεθεί σε ισχύ  την τελευταία δεκαετία, και ορισμένες από αυτές έχουν εγκριθεί από τις επιτροπές γονέων-καθηγητών.  

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ