4 + 1 τρόπο για να ενθαρρύνετε τις φιλίες των παιδιών σας στο νηπιαγωγείο

Τα περισσότερα παιδιά των πόλεων ζουν σε διαμερίσματα. Ο περιορισμένος χώρος περιορίζει και την έκφραση των παιδιών, που πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους, επισημαίνει η Χρύσα Γουλή-Σταμόγιαννου, Νηπιαγωγός, M.Ed. Διδάκτωρ Τ.Ε.Α.Π.Η Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η παιδική χαρά, για παράδειγμα, αποτελεί έναν καλό τρόπο εκτόνωσης και κοινωνικοποίησης του παιδιού σας, αλλά και μια καλή ευκαιρία για τους γονείς να γνωριστείτε με άλλους γονείς και να ανταλλάξετε απόψεις και εμπειρίες. Όμως, οι καθημερινοί εργασιακοί ρυθμοί καθιστούν ακόμα δυσκολότερο να πηγαίνετε όσο συχνά θα το επιθυμούσατε, ιδιαίτερα όταν ο καιρός δεν είναι καλός.

Τώρα που το παιδί σας πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερους φίλους. Από αυτή την ηλικία οι φιλίες αρχίζουν να αποκτούν αξία, νόημα και σημαντική θέση στη ζωή των παιδιών. Θα παρατηρήσετε, λοιπόν, ότι το παιδί σας θα αρχίζει να τις αποζητά και να τις επιδιώκει.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τις φιλίες των παιδιών σας

Προσκαλέστε ένα απόγευμα κάποια από τα παιδιά της τάξης, που το παιδί σας έχει έρθει πιο κοντά μαζί τους. Δεν είναι ανάγκη να είναι γενέθλια ή κάποια γιορτή, αλλά μια αυθόρμητη πρόσκληση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει από εσάς τους γονείς.

Γνωριστείτε με κάποιους γονείς την ώρα που σχολάνε τα παιδιά και συζητήστε την πιθανότητα να φέρουν το παιδί τους στο σπίτι σας για να παίξει με το δικό σας.

Διαβάστε όλη την συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ