Αποκάλυψη που σοκάρει: Κάποιος υπάλληλος του αεροδρομίου έβαλε τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος τελευταία στιγμή

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει στις αεροπορικές εταιρείες μετά την αποκάλυψη των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι υπάλληλος του αεροδρομίου στο Σαρμ Ελ Σεϊχ ήταν αυτός που τοποθέτησε τη βόμβα στο μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, που έχουν στα χέρια τους οι Αμερικάνοι πράκτορες, η βόμβα τοποθετήθηκε την τελευταία στιγμή στο χώρο των αποσκευών από κάποιον ή κάποιους που εργάζονται ως μεταφορείς των αποσκευών στο αεροδρόμιο.

 Τα ευρήματα από τα δύο μαύρα κουτιά δείχνουν βομβιστική επίθεση

«Οι ερευνητές, δεδομένων των πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά όπως επίσης και των διαπιστώσεων στην περιοχή της συντριβής αλλά και της εμπειρίας τους, προκρίνουν πολύ έντονα την υπόθεση μιας επίθεσης» συνέχισε η ίδια πηγή.
«Η υπόθεση μιας έκρηξης που οφείλεται σε τεχνική βλάβη, μια πυρκαγιά ή κάτι άλλο μοιάζει απίθανη σε μεγάλο βαθμό καθώς οι καταγραφείς θα είχαν σίγουρα καταγράψει μια ένδειξη πριν από τη διάλυση και/ή οι πιλότοι θα το είχαν αναφέρει» προσθέτει η πηγή.

«Σε θεωρητικό επίπεδο, η υπόθεση μιας επίσης σφοδρής έκρηξης που να οφείλεται σε δυστύχημα είναι πιθανή, ωστόσο στην πράξη είναι πολύ λίγο πιθανή» παραδέχεται ο αξιωματούχος και προσθέτει:
«Ένα αεροσκάφος δε σταματά απλά να μεταδίδει δεδομένα ενώ πετά στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κατά τη διάρκεια της πτήσης εάν δεν έχει σημειωθεί μια σφοδρή έκρηξη».
 

Η έκρηξη ήταν ακαριαία

Εξειδικευμένοι ιστότοποι εξηγούν ότι μια εκρηκτική διακοπή της σταθερής πίεσης λαμβάνει χώρα σε λιγότερα από 0,5 δευτερόλεπτα προκαλώντας ακαριαία φθορά στους πνεύμονες και τη σχεδόν άμεση διάλυση του αεροσκάφους, κάτι που θα εξηγούσε το γεγονός ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους και οι σοροί των επιβατών διασκορπίστηκαν σε πολύ μεγάλη ακτίνα.
Λίγο νωρίτερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι το ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet το οποίο συνετρίβη στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει τον «βίαιο» και «αιφνίδιο» χαρακτήρα με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους.

"Αναπάντεχο" γεγονός προκάλεσε την έκρηξη

Με βάση τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDR), που καταγράφει τις παραμέτρους της πτήσης, «τα πάντα είναι φυσιολογικά, απόλυτα φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατόπιν (συμβαίνει κάτι) βίαιο και έπειτα τίποτα» σημείωσε η πηγή.
«Αυτό καταδεικνύει ότι υπήρξε ένα αναπάντεχο γεγονός, με άμεσες επιπτώσεις,» προσέθεσε η ίδια πηγή.
Υπογράμμισε ακόμη ότι φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν πως ορισμένα εξ αυτών μοιάζουν πως διαλύθηκαν από τις επιπτώσεις ενός γεγονότος που συνέβη από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αεροσκάφους – «αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού».
Συμφωνία Πούτιν- Φάταχ αλ Σίσι για την ασφάλεια των πτήσεων

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ