Κυριακάτικα μεζεδάκια στο κέντρο μέχρι 15€: 8 ούζο διευθύνσεις για γευστική έξοδο

Κυριακή, μεζέ, αλκοόλη να’ταν η βδομάδα όλη, θα λέγαμε παραφράζοντας το γνωστό άσμα που τραγούδησε η Αλίκη. Είναι γεγονός ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ιδιαίτερα αν ο καιρός το επιτρέπει είναι μια καλή αφορμή για παρεϊστικη ή οικογενειακή έξοδο, μεζεδάκι και κρασάκι ει δυνατόν χωρίς να πληρώσουμε πολλά.

Με φράγμα λοιπόν τα 15 ευρώ, βρήκαμε αθηναϊκά μεζεδοπωλεία τα οποία σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες – και όχι μόνο – χωρίς να «τσούζουν» την τσέπη μας.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ιδού...

Κληματαριά 
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ.: 210 3216629 

Στην Πλατεία Θεάτρου, με την (σκεπασμένη και επαρκώς ζεσταμένη) εσωτερική αυλίτσα της να αναδίδει αρώματα παλιάς Αθήνας, η Κληματαριά φέρνει στα τραπεζάκια της νοστιμιές όπως πιπεριές Φλωρίνης, σουτζούκι καυτερό, σαγανάκι με τυρί, μανιτάρια πλευρώτους, σαλάτα πολίτικη, φέτα ψητή και ωραιότατα μπριζολάκια. Συνοδεία βαρελίσιου κρασιού ή ρακής, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 13€ ανά άτομο. 

Το Φίλεμα  
Ρόμβης 16, τηλ: 2103250222 

Ποντάρει στις μαμαδίστικες γεύσεις και στα παρεΐστικα μεζεδοτσιμπούσια που εκτυλίσσονται στα τραπεζάκια του ρετρό εσωτερικού του χώρου. Εδώ θα γευθείτε σπιτικά γιουβαρλάκια, χοιρινό τας κεμπάπ, φιλετάκια χοιρινό στη λαδόκολλα με πατάτες, γίγαντες με λουκάνικα και πιπεριές, σαρδέλες φούρνου και άλλες συνταγές που εναλλάσσονται καθημερινά. Συνοδεύετε με ουζάκι ή χύμα κρασί και φεύγετε έχοντας δώσει περί τα 15€ ανά άτομο. 

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2155506414

Από τα πλέον πολυσύχναστα μεζεδοπωλεία της περιοχής του Κεραμεικού, το Καμπεθόν διαθέτει – πλην της πανέμορφης αυλής του – ένα εξίσου παρεϊστικο «χειμωνιάτικο» εσωτερικό χώρο, στον οποίο πιάνουμε τραπεζάκι και παραγγέλνουμε νοστιμότατα μεζεδάκια από ελληνικά προϊόντα όπως λουκανικάκια saute με κύβους φέτας, μπουκίτσες κοτόπουλο με λαχανικά και φινόκιο σε σάλτσα ούζου και ταμπουλέ στη λιβανέζικη μορφή του. Όλα τα πιάτα στοιχίζουν μέχρι 5€ και συνοδεύονται με φθηνή μπυρίτσα (περί τα 2,5-3€). 

Κρίκος  
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060 

Στα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους αυτού του συμπαθέστατου συνεργατικού καφενείου, καταφθάνουν φθηνές μπύρες και κρασί (από 2€ το ποτήρι), ενώ για το τσιμπολόγημα επιλέγουμε από τους μεζέδες ημέρας που αναγράφονται κάθε φορά στον μεγάλο μαυροπίνακα πάνω από την μπάρα και περιλαμβάνουν γεύσεις όπως κοκκινιστά κεφτεδάκια, μανιταρόπιτα, τηγανιά με μέλι και ρυζάκι κ.α. Για κρασί και λίγα ωραία μεζεδάκια υπολογίστε περί τα 10 -12€ κατ’ άτομο.

Πειναλέων  
Μαυρομιχάλη 152, τηλ: 2106440945

Σε μια νοσταλγική μονοκατοικία στα Εξάρχεια, στη σάλα με τα παλιά κάδρα και τις αφίσες του, ο Πειναλέοντας σερβίρει μερακλίδικες γεύσεις όπως πανσετούλα φούρνου, μαστέλο, μαραθοκεφτέδες, ωραίο τζατζίκι, εξαιρετικό ντάκο, αλλά και γιουβετσάκι θαλασσινών και κότσι αν θελήσετε κάτι πιο… κυρίως. Τα κυρίως πιάτα συνοδεύονται από ρύζι, πατάτες, αρωματικό πλιγούρι ή πουρέ. Υπολογίστε περί τα 15-18€ κατ’ άτομο με κρασάκι. Τα κυριακάτικα μεσημέρια, τα μεζεδάκια σας συνοδεύει ζωντανή μουσική μετά μπουζουκιών. 

Σεϋχέλλες 
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 211 1834789


Απέναντι από την πλατεία Αυδή, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα – κατά πολλούς - μεζεδοπωλεία της Αθήνας. Στον εσωτερικό του χώρο με την όμορφη διακόσμηση και την παρεϊστικη ατμόσφαιρα, η μεζεδοκατανάλωση περιλαμβάνει πιάτα όπως παπαρδέλες με καβουρμά, μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολλα, μανιτάρια με απάκι, ψητά λαχανικά, σούπερ ντάκο, φρεσκοκομμένες πατάτες και μοσχαράκι τυλιγμένο με μελιτζάνα. Συνοδεύετε με μια από τις πολλές ποικιλίες χύμα κρασιού, τσίπουρο ή ουζάκι και δεν πληρώνετε παραπάνω από 15€ ανά άτομο.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ