Βρέθηκε η σορός του μικρότερου θύματος του ρωσικού Αirbus: Γιατί η μόλις 10 μηνών Νταρίνα αποτελεί στοιχείο - κλειδί;

Ήταν το νεαρότερο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ την περασμένη εβδομάδα, η ανακάλυψη της σορού του όμως μπορεί να αποτελέσει το κλειδί που θα οδηγήσει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο λόγος για την μόλις 10 μηνών Νταρίνα Γκρομόβα από την Αγία Πετρούπολη, που μαζί με τους γονείς και ακόμα 221 επιβάτες είχε επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση που εξερράγη πάνω από το όρος Σινά το περασμένο Σάββατο.

Το άψυχο κορμάκι του μωρού ανακαλύφθηκε 21 μίλια (33,7 χιλιόμετρα) μακριά από το σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους, κάτι που σημαίνει ότι ίσως το αεροπλάνο να ανατινάχθηκε πολύ νωρίτερα από όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί. Για αυτό ακριβώς το λόγο και για να μην χάσουν περαιτέρω στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου, οι αρχές διεύρυναν το πεδίο ερευνών στα 25 μίλια.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το γεγονός ότι η σορός του μικρού μωρού βρέθηκε πιο κοντά στο αεροδρόμιο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ανατινάχθηκε λίγο μετά την απογείωσή του.

Και ενώ τα πτώματα των γονιών της δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, η μικρή Νταρίνα είχε γίνει από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας το σύμβολο αυτής. Μία φωτογραφία της, που λίγο πριν την επιβίβασή τους στο μοιραίο αεροσκάφος είχε τραβήξει η μητέρα της, με την μικρή να χαζεύει τα αεροπλάνα, έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας συγκίνηση για τον άδικο χαμό του βρέφους.

«Ήθελαν να πάρουν το παιδί μαζί τους για να βάλει τα πόδια του στη θάλασσα», δήλωσε η γιαγιά του μωρού μιλώντας στον ρωσικό Τύπο. Όπως αποκάλυψε η ίδια, είχε προσφερθεί να κρατήσει το μωρό εκείνη, αλλά η μητέρα του επέμεινε να το πάρει μαζί της. «Δεν ήθελαν να την αφήσουν», λέει ξεσπώντας σε κλάματα.

Μέχρι στιγμής, πάντως έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί 58 επιβατών, 19 από τους οποίους θα κηδευτούν ή σήμερα ή αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που υποδεικνύουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η έκρηξη του αεροπλάνου να έγινε από το εσωτερικό του λόγω του σχήματος που έχουν οι τρύπες που δημιουργήθηκαν στην άτρακτο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ