Είσαι Άκη πειρασμός! Ατομικά κέικ σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας φτιάχνει ο Πετρετζίκης

Ένα νόστιμο γλυκό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας! Φτιάξτε το και δεν θα χάσετε!
 

Συστατικά
290 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
60 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
Για τη σάλτσα

125 ml κρέμα γάλακτος
140 γρ. λευκή ή μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Χρησιμοποιούμε ατομικά φορμάκια.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά ή πορσελάνινα φορμάκια. Λογικό όμως είναι τα πορσελάνινα να θέλουν λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα μεταλλικά γιατί είναι πιο χοντρά οπότε να το έχουμε υπόψη μας.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε μέτρια ένταση και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τα 25 γρ ζάχαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα και μετά προσθέτουμε και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα όλο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί καλά!
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στο μίξερ με το σύρμα και όταν φουσκώσει αρκετά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 25 γρ ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να κάνει κορυφές που να μην πέρφτουν αλλά δεν θέλουμε να σφίξει πάρα πολύ γιατί μετά δεν θα μπορεί να ανακατευτεί εύκολα με το άλλο μείγμα.
Θυσιάζουμε το 1/3 της μαρέγκας και το ανακατεύουμε καλά με το μείγμα της σοκολάτας με το σύρμα.
Ρίχνουμε σε όλο το παραπάνω μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Προσέχουμε όμως να μην την παρα ανακατέψουμε και και να "πέσει" το μείγμα μας. 
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 200 βαθμούς και αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.
Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε το γλυκό σε ατομικά φορμάκια ώστε εύκολα να μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε.
Παράλληλα, καθώς ψήνεται το γλυκό μας ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και πριν βράσει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Έχουμε ψιλοκόψει τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρουμε τα κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας
 

Tip
Ας μην ξεχνάμε ότι η μαρέγκα είναι ασπράδι που μέσα του έχουμε βάλει εκατομμύρια  μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα! Αν ανακατεύω πολύ τη μαρέγκα λογικό είναι να χαθούν πολλές από τις φυσαλίδες αυτές με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει!    

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ