Αποκλειστικές εικόνες: Η Ελλάδα "προμετωπίδα" στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM του Λονδίνου - Από τις Κυκλάδες ως το Ντουμπάι

Τα 18 εκατ. αναμένεται να φτάσουν οι τουρίστες στη χώρα μας το 2015, έναντι 15,3 εκατ. πέρυσι, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά στην έκθεση WTM του Λονδίνου. 
 

Συνολικά, η Ελλάδα αναμένει φέτος 26 εκατομμύρια αφίξεις και 14,5 δισ. € σε έσοδα. Όπως είπε η κ. Κουντουρά, ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση παρατηρείται από το Ην. Βασίλειο, με τον αριθμό των τουριστών να παρουσιάζει αύξηση 25%, από 1,4 εκατ. σε 1,8 εκατ.

 
 
Η αύξηση αυτή, τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός, παρατηρείται παρά την αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα μας στο εξωτερικό, όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις από τις αρχές του έτους αλλά και την κρίση στο μεταναστευτικό στα ελληνικά νησιά.
 
Αυτή ήταν μια εξαιρετική χρονιά καθώς οι παραδοσιακές αγορές μας, καθώς και η βρετανική, μας στήριξαν πάρα πολύ, είπε και πρόσθεσε: «Οι βρετανοί είναι εξαιρετικοί άνθρωποι με μεγάλη καρδιά και αγαπούν την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της και έχουμε πολύ καλή σχέση. Στα νησιά το πρόβλημα με τους πρόσφυγες προέκυψε τις πρώτες 2 ή 3 εβδομάδες, τώρα έχει επιλυθεί και όλα έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς».

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι η χώρα στοχεύει στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του αριθμού των επισκεπτών από το εξωτερικό, ειδικά τις μη τουριστικές περιόδους. Όπως είπε, οι τουριστικές επιχειρήσεις στοχεύουν στον city break τουρισμό τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της Αθήνας θα ενισχυθεί με το άνοιγμα 6 μπουτίκ και πολυτελών ξενοδοχείων φέτος και του χρόνου, ενώ 4 νέες περιπατητικές ξεναγήσεις θα διασφαλίσουν ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεναγηθούν στην πόλη. Η Θεσσαλονίκη, εξάλλου, που δίνει έμφαση στην αγορά των σύντομης διάρκειας αποδράσεων, επιχειρεί άνογμα και στην αγορά LGBT.
 

Όπως επισήμανε η κ. Κουντουρά, μια νεα τουριστική καμπάνια θα λανσάρει η χώρα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016, ενώ ταυτόχρονα θα τρέχει και το πρόγραμμα των fam trip φέρνοντας δημοσιογράφους από το εξωτερικό. Οι τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως οι Sunvil και TUI, δήλωσαν οτι κατέγραψαν περιορισμένο αντίκτυπο στις κρατήσεις εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, χωρίς όμως να παρατηρήσουν κύμα ακυρώσεων. 
 

Ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ-Α, Αλέξανδρος Βασιλικός, τόνισε από την πλευρά του οτι η κρίση είχε ως αποτέλεσμα τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ανάπτυξη συνεργιών και στην ανάπτυξη νέας καμπάνιας και προϊόντων προκειμένου να γίνει η χώρα ελκυστική σε ακόμη περισσότερους τουρίστες. Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 9.000 εκθέτες 

Με αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2015 στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας A. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο τομέας του τουρισμού, παρά τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, έχει καταγράψει από την αρχή της κρίσης εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεισφέροντας πέντε επιπλέον μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας, αμβλύνοντας όσο κανένας άλλος τομέας της ελληνικής οικονομίας την ανεργία και ενισχύοντας σταθερά τα έσοδα του κράτους και τις τοπικές οικονομίες.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 9.000 εκθέτες 
Πρόκειται γιά μία  «γιορτή ενημέρωσης» της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας ξεκίνησε στο Λονδίνο και θα διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα.
Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι από 186 χώρες αναμένεται να επισκεφθούν τα εκθεσιακά περίπτερα, όπου, μεταξύ άλλων, θα ενημερωθούν για τις παγκόσμιες τάσεις στο τουριστικό προϊόν, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φόρουμ και ημερίδες για τα προβλήματα του κλάδου, τις νέες αγορές αλλά και την προβολή τουριστικών προορισμών.

Η έκθεση, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αγγλίας και έχει αξιολογηθεί ως η 2η μεγαλύτερη παγκοσμίως, κλείνει εφέτος 36 χρόνια λειτουργίας, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, καθώς οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την ηπειρωτική όσο και για τη νησιωτική χώρα.

 
 
*Επιμέλεια - Φωτογραφίες: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ