Τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού τζέντλεμαν - Πώς θα τον αναγνωρίσεις;

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ένας σύντροφος με τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού τζέντλεμαν, ωστόσο διατηρούμε την αισιοδοξία μας και πιστεύουμε ότι «ιππότες» ακόμη υπάρχουν!

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την τελειότητα εξελίσσεται. Διαφορετικά γνωρίσματα είχαν οι τζέντλεμαν στη βικτωριανή εποχή και διαφορετικά είναι τα γνωρίσματα που έχουν εν έτει 2015.

Υπάρχει ο περιπετειώδης τύπος, γνωστός και ως το «κακό παιδί» και είναι εκείνος με τον οποίο ποτέ καμία γυναίκα δεν καταφέρνει να συνάψει σοβαρό δεσμό. Θα την ταλαιπωρήσει, θα πυροδοτήσει τον ρομαντισμό, αλλά ευτυχή κατάληξη η σχέση αυτή δεν θα έχει.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το λεγόμενο «καλό παιδί» και είναι ο άντρας εκείνος που επιλέγει πάντα προσεκτικά τι λουλούδι θα προσφέρει στη συνοδό του ή θα κάνει πλούσια δώρα αλλά είναι βαρετός συγκριτικά με το κακό παιδί.

Ευτυχώς όμως υπάρχει και ο τρίτος τύπος. Είναι εκείνος που στην πραγματικότητα κάθε γυναίκα αναζητά, αλλά απλά δεν τον συναντάμε τόσο συχνά. Αυτός είναι ο αληθινός τζέντλεμαν, ο ευγενικός τύπος που ενδεχομένως θα ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου για να κάτσετε και θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με την συμπεριφορά του γενικότερα αλλά και την συμπεριφορά του προς εσάς.

Είναι καλλιεργημένος, ευγενικός και ξέρει πώς να κάνει μια κυρία να νιώσει πραγματικά ξεχωριστή, ανά πάσα στιγμή. Ακούγεται σας να είναι ο «τέλειος άντρας», αλλά ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε ώστε να το αντιληφθείτε αν έχετε να κάνετε με έναν τέτοιον άνθρωπο; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά:

Είναι υπομονετικός
Ένα από τα χαρακτηριστικά του πραγματικού τζέντλεμαν είναι η υπομονή. Οι άντρες πολλές φορές χωρίς να το συνειδητοποιούν, γίνονται πιεστικοί. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε άβολα, αν δεν είστε έτοιμες να προχωρήσετε προς τα εμπρός.

Ένας πραγματικός τζέντλεμαν λοιπόν θα κατανοήσει την επιθυμία σας και θα περιμένει όσο χρειαστεί. Δεν θα σας κρίνει, δεν θα αμφισβητήσει το ήθος σας και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση κι αν πάρετε.

Έχει καλούς τρόπους
Όταν βρεθεί μαζί σας σε ένα οικογενειακό τραπέζι δεν θα έχετε το άγχος για το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Ξέρετε ότι δεν θα πει κάτι ακατάλληλο και δεν θα χρειαστεί ούτε να τον προετοιμάσετε αλλά ούτε και να κλωτσήσετε το πόδι του κάτω από το τραπέζι.

Ξέρει τι θέλει
Όταν ενδιαφέρεται για μια γυναίκα, δεν περιμένει τρεις ημέρες για να της τηλεφωνήσει αλλά της ζητάει να βγούνε ευθαρσώς. Ξέρει που θα την πάει, έχει φροντίσει να κάνει κράτηση και στο τέλος βεβαιώνεται ότι η συνοδός του έχει φτάσει σπίτι της με ασφάλεια.

Έχει άποψη για τα πάντα
Διαβάζει βιβλία και εφημερίδες, ενημερώνεται και γενικότερα έχει μια σφαιρική άποψη των γεγονότων. Εκφράζει την γνώμη του χωρίς όμως να περιμένει από τους συνομιλητές του να συμφωνήσουν μαζί του προκειμένου να διατηρήσουν τις άριστες σχέσεις τους. Στην πραγματικότητα το απολαμβάνει όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί του, γιατί αυτό σημαίνει πώς μπορεί να επιδοθεί σε μια καλή συζήτηση με επιχειρήματα χωρίς εντάσεις και χειρονομίες.

Είναι ευγενικός
Ανοίγει τις πόρτες και παίρνει το παλτό, όχι επειδή πιστεύει ότι μια γυναίκα είναι αδύναμη αλλά επειδή ο ίδιος είναι αρκετά δυνατός και νοιάζεται για την άνεση των γύρω του.

Είναι «κυνηγός»
Εκτιμάει την γυναίκα που εκφράζει το ενδιαφέρον της προς το πρόσωπό του αλλά προτιμάει να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα στο φλερτ. Του αρέσει να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι αλλά δεν χρειάζεται να «κυνηγήσει» επειδή είναι σε απελπιστική θέση. Επίσης δεν θα παίξει ποτέ τον ρόλο του «άντρα - σκυλάκι» σε μια γυναίκα που φαίνεται να το διασκεδάζει.

Δεν είναι «δήθεν»
Δεν χρειάζεται να προσποιηθεί κάτι που δεν είναι για να κερδίσει την καρδιά μιας γυναίκας. Είναι απλά ένας άντρας που θέλει μια συγκεκριμένη γυναίκα και μπορεί να «καταστρέψει όλους τους δράκους» προκειμένου να εξερευνήσει τον κόσμο δίπλα της.

Έχει και δική του ζωή
Έχει καριέρα, φίλους, οικογένεια, χόμπι και δεν ξεχνάει τίποτα απ΄όλα αυτά μόλις γνωρίσει μια γυναίκα που θέλει πολύ. Ακριβώς το αντίθετο, θέλει να τα μοιραστεί όλα μαζί της.

Δεν θα σας φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση
Δεν θα πει κάποιο ανάρμοστο αστείο ούτε θα μιλήσει μαζί σας για κάποιο θέμα που σας στεναχωρεί ή σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν είστε μαζί του είστε εντελώς άνετα και ο εαυτός σας. Εκτός από τις πεταλουδίτσες στο στομάχι, φυσικά!

ΠΗΓΗ: baby.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ