Απόψε η Αθήνα & το Ίδρυμα Θεοχαράκη υποδέχονται τον Πικάσο & τον Κοκτώ: Η κορυφαία έκθεση μοντερνισμού

Σήμερα, στις 07.00 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει τη μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Θεοχαράκη. 

Κunstmuseum Pablo Picasso Münster & Συλλογή Γιάννη Kονταξόπουλου», η οποία θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2016, παρουσιάζονται 190 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κεραμικής και καλλιτεχνικών εκδόσεων των Πάμπλο Πικάσο και Ζαν Κοκτώ. Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς:

Η ειλικρινής φιλία όριζε τη σχέση των δύο μεγάλων καινοτόμων του μοντερνισμού. Κοινό δε σημείο αναφοράς τους, είναι η αποδοχή της ευνοϊκής επίδρασης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος στη δουλειά τους

Όλα τα έργα του Πάμπλο Πικάσο στην έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη προέρχονται από τις συλλογές του Kunstmuseum Pablo Picasso Münster.

Τα έργα του Κοκτώ ανήκουν στη συλλογή του Γιάννη Κονταξόπουλου η οποία το 2012 παρουσιάστηκε στο Λουξεμβούργο από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Ξαβιέ Μπετέλ και το 2013 παρουσιάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, υπό την αιγίδα και με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς. 

Οι δύο τους στο Μονακό

Η έκθεση
«Πάμπλο Πικάσο - Ζαν Κοκτώ: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού. Kunstmuseum Pablo Picasso Münster & Συλλογή Γιάννη Kονταξόπουλου» 
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλ. 210 3611206
Εισιτήρια: 7€ (κανονικό), 4€ (άνω των 65, φοιτητικό), δωρεάν για ανέργους. Για την έκδοση μειωμένου ή δωρεάν εισιτηρίου απαιτείται η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας και κάρτας ανεργίας αντίστοιχα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (10:00-18:00), Πέμπτη (10:00-20:00)
Ξεναγήσεις: από τις 10 Νοεμβρίου κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 13.00-14.00.
Διάρκεια έκθεσης: 04/11/2015 - 28/02/2016

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ