41 υπέρβαροι αδυνάτισαν μετρώντας τις μπουκιές & τις γουλιές τους επί μια εβδομάδα! Πόσο; Έκπληξη!

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, ίσως πρέπει να αρχίσετε να μετράτε τις μπουκιές σας και ακολούθως να τις μειώσετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χάνετε σχεδόν δύο κιλά το μήνα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 41 υπέρβαροι και παχύσαρκοι εθελοντές, ηλικίας 18 έως 66 ετών, οι οποίοι μετρούσαν καθημερινά επί μία εβδομάδα κάθε μπουκιά φαγητό και κάθε γουλιά υγρού που έβαζαν στο στόμα τους.

Στη συνέχεια, έθεσαν ως στόχο να τρώνε και να πίνουν καθημερινά 20-30% λιγότερο και επί τέσσερις εβδομάδες συνέχισαν το μέτρημα για να βεβαιώνονται πως θα τον τηρούσαν.

Στο τέλος των τεσσάρων εβδομάδων, είχαν χάσει κατά μέσον όρο 1,6 έως 1,8 κιλά, παρότι δεν άλλαξαν ούτε τη σύσταση του διαιτολογίου τους ούτε το επίπεδο της φυσικής τους δραστηριότητας.

Η μεγαλύτερη απώλεια βάρους παρατηρήθηκε σε όσους είχαν μειώσει κατά 20% τις μπουκιές και τις γουλιές τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι όσοι τις μείωσαν κατά 30% πιθανώς άρχισαν να τρώνε πιο παχυντικά φαγητά για να μην πεινάνε.

Σε κάθε περίπτωση, «τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση λιγότερου φαγητού μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στο σωματικό βάρος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζόσουα Γουέστ, αναπληρωτής καθηγητής στο Κολέγιο Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου BrighamYoung (BYU).

«Δείχνουν επίσης ότι δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσει κανείς, αλλά απλώς να αποκτήσει συνείδηση των ποσοτήτων του φαγητού και των υγρών που καταναλώνει και να τις μειώσει λίγο».

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι η μέτρηση που κλήθηκαν να κάνουν οι εθελοντές τους δεν ήταν διόλου εύκολη - αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στη μελέτη είχαν δηλώσει αρχικώς συμμετοχή άλλοι 20 εθελοντές, οι οποίοι όμως στην πορεία την εγκατέλειψαν.

Πιστεύουν όμως ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο, ενώ συνεχίζουν την έρευνά τους για να καταγράψουν και τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις της παρέμβασης αυτής.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου της επιθεώρησης «Advances in Obesity, Weight Management & Control».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ