Ο Αθ. Παπανδρόπουλος γράφει: Πάνω από 20 εκ. οι Μουσουλμάνοι στην Γερμανία του 2020

Έκπληκτοι, οι 100 κάτοικοι ενός μικρού καταπράσινου χωριού 60 χιλιόμετρα από το Βερολίνο πληροφορήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ότι στις παλιές αποθήκες της περιοχής θα εγκατασταθούν σε έναν μήνα 700 πρόσφυγες. 

Δηλαδή, επτά φορές ο πληθυσμός του χωριού. Ήδη από το Σάββατο ειδικά συνεργεία έπιασαν δουλειά και «στήνουν» υπερσύγχρονους κοιτώνες σε μία περιοχή που φημιζόταν για την ήσυχη ζωή της. 
Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών λάμβανε από τις υπηρεσίες του μία απόρρητη έκθεση στην οποία, μεταξύ άλλων, τονιζόταν: «Στην Γερμανία σήμερα εισέρχονται μία σειρά από προβλήματα, όπως ο ισλαμικός εξτρεμισμός, ο αραβικός αντισημιτισμός, εθνικές και θρησκευτικές συγκρούσεις άλλων λαών και πολλές χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν τα πάντα από τις κοινωνικές μας συνήθειες και λειτουργίες, όπως, φυσικά, και από τις παραδόσεις μας».

*Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος στο kourdistoportocali.com

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και θα καταστεί εκρηκτικό όταν περί το 2020-2025 θα υπάρχουν στην Γερμανία κάπου 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. «Όντως, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», λέει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, υπογραμμίζοντας ότι για την μετανάστευση απαιτούνται quotas, καθ’ όσον η Γερμανία δεν είναι σε θέση να σώσει όλο τον κόσμο. 
«Η χώρα δεν είναι δυνατόν να δέχεται 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες την ημέρα. Η κατάσταση αυτή σε κάποια φάση θα εκραγεί και τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί ορθολογικά», μάς λέει ο Γερμανο-Ρουμάνος συνάδελφος Ζ. Φρούχτμαν, που γνωρίζει πολύ καλά το όλο θέμα. Προβλέπει, εξάλλου, ότι το «προσφυγικό» θα οδηγήσει και σε άδοξο τέλος την θητεία της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, για την οποία –όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς Γ. Ράχμαν– «η χρυσή εποχή τελείωσε».

Πιθανότατα δε, λέμε εμείς, τελειώνει η «χρυσή εποχή» και για την ίδια την Ευρώπη, στην οποία, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα κατοικούν το 2050 περί τα 100 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Εντυπωσιακή, από την άποψη αυτή, είναι και η πρόβλεψη του σουηδικού Ινστιτούτου Πολιτικής Tempo, το οποίο εκτιμά ότι στην Σουηδία του 2040 ο σουηδικός πληθυσμός θα είναι αισθητά κατώτερος από τον αντίστοιχο μουσουλμανικό –με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το περίφημο κοινωνικό πρότυπο της χώρας αυτής.

Όλα αυτά, ωστόσο, είναι λεπτομέρειες για την Ελλάδα του κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μας, αντί να ασχολείται με το καυτό αυτό θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα, αρέσκεται στο να κάνει ηθικοπλαστικές διαλέξεις στην Βουλή, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο το μέγεθος της αμορφωσιάς του όσο κα αυτό ενός πολιτικού κυνισμού που τίποτε καλό δεν προοιωνίζει. Έτσι, ουδείς γνωρίζει τί θα συμβεί στην καθ’ ημάς Ανατολή όταν, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) το 2025 η χώρα θα έχει αισίως κάπου 15 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους τα 4 εκατομμύρια θα είναι πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτές οι πτυχές της πραγματικότητας είναι ακατάλληλες για δημαγωγούς και λογοπλάστες και άρα επαφίενται στο μέγεθος του ηρωισμού… των άλλων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ