Θέλετε τα παιδιά σας να τρέφονται σωστά; Μάθετε όλα τα μυστικά για την πιο ισορροπημένη διατροφή

Τα παιδιά αναπτύσσονται γρήγορα και καθημερινά αναπτύσσουν έντονη σωματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες ανάγκες σε θερμίδες, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες.

Στόχος μας είναι να τους προσφέρουμε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή, που θα καλύψει τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες. Οι καλές διατροφικές συνήθειες αναπτύσσονται στην παιδική ηλικία, γι” αυτό είναι σημαντικό να εισάγουμε ποικίλα φαγητά με έναν ευχάριστο τρόπο, χωρίς αντιπαραθέσεις. Οι συνήθειες που αποκτούμε σε αυτήν την ηλικία μάς ακολουθούν για το υπόλοιπο της ενήλικης ζωής μας.

Πώς να συμβάλετε θετικά

► Το καλύτερο είναι το νερό. Αποφεύγετε χυμούς φρούτων και αναψυκτικά του εμπορίου, γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία. Αναζητείτε καλές, πλήρεις τροφές, που περιέχουν όσο το δυνατό λιγότερα χημικά πρόσθετα και οι οποίες έχουν παραχθεί με τον πιο φυσικό τρόπο ώστε να ταιριάζουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Χρησιμοποιείτε φρέσκα υλικά, πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, όπως φρούτα, λαχανικά, αβγά, ψάρια, κρέατα με χαμηλά λιπαρά, όσπρια και σιτηρά ολικής άλεσης.

► Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στην επιλογή και στην προετοιμασία του φαγητού. Παροτρύνετε τα παιδιά να διαλέξουν μαζί σας κάποια από τα πιάτα της εβδομάδας. Επιλέξτε φαγητά με απλή προετοιμασία και ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν.

► Αφήνετε τα παιδιά να τρώνε σύμφωνα με την όρεξή τους, χωρίς να τα μπουκώνετε, αλλά και χωρίς να τους προσφέρετε εναλλακτικά σνακ. Τα παιδιά υποσιτίζονται όταν καταναλώνουν τροφές που δεν τους προσφέρουν τις αναγκαίες θρεπτικές ουσίες και όχι αν χάσουν ένα γεύμα.

► Εξετάζετε τι και πώς τρώτε εσείς οι ίδιοι. Το παιδί θα ακολουθήσει τις διατροφικές σας συνήθειες, καλές ή κακές.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ