Ξανά σε δίκη για το φόνο της καλλονής Ρίβα ο Πιστόριους - Ξεκινά σήμερα η διαδικασία της έφεσης

Ξεκινά σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013. 

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εξ' αμελείας σε πέντε χρόνια κάθειρξη, γεγονός που οδήγησε στην παραμονή του στη φυλακή για μόλις έντεκα μήνες, προτού αποφυλακιστεί και η ποινή του μετατραπεί σε κατ'οίκον περιορισμό.

Ο Εισαγγελέας θα επιχειρήσει εκ νέου να αποδείξει πως ο Πιστόριους πυροβόλησε εν γνώση του κατά της Ρίβα, ενώ εκείνη έτρεχε να γλιτώσει και είχε κλειδωθεί γι' αυτό στο μπάνιο του σπιτιού του. 

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η μητέρα της Ρίβα, θέλοντας έτσι να ενισχύσει τις θέσεις των κατηγόρων. Λίγες ώρες πριν την νέα δίκη, η Τζουν Στέενκαμπ είχε δηλώσει: «Την σκότωσε κι έμεινε στη φυλακή για έντεκα μήνες. Είναι πάρα πολύ μικρό διάστημα, όταν έχεις αφαιρέσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου». «Στέλνει το λάθος μήνυμα» η απόφαση αυτή, συνέχισε η γυναίκα, «ειδικά για τις γυναίκες στη Νότια Αφρική, ότι έντεκα μήνες είναι αρκετοί, αν σκοτώσεις κάποιον».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ