Στη Ζέφη Δαράκη και στον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων «Διδω Σωτηρίου» & «Δαίδαλος»

Στην ποιήτρια Ζέφη Δαράκη και στον Καθηγητή Χριστόφορο Χαραλαμπάκη για το Χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών απονέμονται φέτος, αντίστοιχα, τα βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων.

Τα βραβεία θα απονείμει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, στην κεντρική εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων που θα γίνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Α. Τρίτση). Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας. Όπως κάθε χρόνο, στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και η υποδοχή των νέων μελών της Εταιρείας. 

H ποιήτρια Ζέφη Δαράκη.


Για την Ζέφη Δαράκη θα μιλήσουν η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Έλλη Φιλοκύπρου και ο ποιητής Βάκης Λοϊζίδης, και για τον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη ο επίκουρος Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Νικόλαος Λαβίδας.
Το βραβείο Πολιτισμού «Διδώ Σωτηρίου» απονέμεται σε ξένο ή Έλληνα συγγραφέα που με τη γραφή του αναδεικνύει την επικοινωνία των λαών και των πολιτισμών μέσα από την πολιτισμική διαφορετικότητα. Σε μια εποχή όπου οι γλώσσες με μικρή διάδοση δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις λεγόμενες «ισχυρές» γλώσσες στην κυκλοφορία της πνευματικής τους παραγωγής, το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» υποστηρίζει την οικουμενικότητα των ιδεών μέσα από τις διαφορετικές γλώσσες της τέχνης και της δημιουργίας.

O καθηγητής Χριστόφορος Χαραλαμπάκης


Το βραβείο «Δαίδαλος» απονέμεται σε έργο του γραπτού λόγου που προάγει τον πολιτισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο. Κριτήριο για την απονομή είναι η καινοτομία του έργου, η ειδική συμβολή του στον χώρο της βιβλιογραφίας όπου ανήκει, η εμβέλειά του στον ευρύτερο χώρο της επιστήμης, των ιδεών, της κριτικής σκέψης, της τέχνης κ.λπ. Το βραβείο απονέμεται σε Έλληνα συγγραφέα, ανεξαρτήτως αν είναι λογοτέχνης, επιστήμονας, καλλιτέχνης κ.λπ..
Το έπαθλο του βραβείου «Διδώ Σωτηρίου» έχει φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Θόδωρο, και το έπαθλο του βραβείου «Δαίδαλος» από τη συγγραφέα και εικαστικό Ηρώ Νικοπούλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ