Πόσο μα πόσο συγκινητικό! Φωτογράφισε σαν mini-stars παιδάκια με down όταν έχασε την αδελφούλα του μόλις 4αρων

Μια γυναίκα τιμάει τη μνήμη της αδελφής της, η οποία είχε σύνδρομο Down, βγάζοντας μια χαρούμενη σειρά από φωτογραφίες να παρουσιάζουν παιδιά με την ίδια πάθηση
 

Η Τζούλι Γουίλσον 34 ετών από το Λίνγουντ του Νιού Τζέρσευ έχασε την αδελφή της, η οποία είχε γεννηθεί με σύνδρομο down, Ντίνα Σκόππα από συγκοπή πριν από 4 χρόνια. Για να τιμήσει τη μνήμη της αδελφής της, συγκέντρωσε 11 οικογένειες που είχαν παιδιά με σύνδρομο Ντάουν για όμορφα και ζωηρά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Σαν φωτογράφος  χρησιμοποίησε τη θλίψη που ένιωθε,αφότου έχασε την αδελφή της για να εμπνεύσει μια σειρά από θερμές φωτογραφίες που παρουσιάζουν μικρά παιδιά με σύνδρομο down -την ίδια πάθηση που είχε και η αδελφή της.

Όταν η Ντίνα γεννήθηκε με σύνδρομο Down και με μια τρύπα στη καρδιά της το 1975, οι γιατροί είπαν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να ζήσει περισσότερο από τα 7 της χρόνια.

2D91EA

"Τα πρώτα 15 χρόνια της αδελφής μου ήταν στην κυριολεξία όπως ένα τρενάκι του λούνα πάρκ που ανεβοκατεβαίνει επικίνδυνα. Φανταστείτε να σκέφτεστε ότι το παιδί σας πρόκειται να πεθάνει σε μία ορισμένη ηλικία!"

Ως μητέρα τριών παιδιών στα 34 της έγραψε σε μια πρόσφατη ανάρτηση σε μπλογκ: "Ούσα η ίδια μητέρα, δεν μπορώ καν να ακούω αυτές τις λέξεις"

Η Ντίνα κατέληξε να είναι από τους τυχερούς. Με τη βοήθεια της ιατρικής έζησε ως το 2011 και άφησε πίσω μια οικογένεια συντετριμμένη από την πάθησή της  που τους αύξησε τους αγώνες αλλά και την έκανε το άτομο που ήξεραν και αγάπησαν.

2D6CDC7700

Σήμερα η Τζούλι και η μητέρα της Μαίρη Αν Σκόππα συνεχίζουν να συγκεντρώνουν χρήματα για τις ανάγκες των ατόμων με σύνδρομο Ντάουν και πολύ πρόσφατα πραγματοποίησαν τη φωτογράφηση αυτή.

Η Τζούλι που εργάζεται ως δασκάλα σε σχολείο του Εγκ Χαρμπορ Τάουνσιπ εξέδωσε αρχικά το μήνυμα στο Facebook ψάχνοντας για παιδιά μοντέλα για το σχέδιο αυτό και η ανταπόκριση ήταν ογκώδης με αποτέλεσμα η Τζούλυ να κανονίσει τη φωτογράφηση που πάντα ήθελε να κάνει.

Όταν η Τζούλι εξέδωσε μια ανοιχτή ανακοίνωση για τους ρόλους στη φωτογράφηση, κατακλύστηκε από την ανταπόκριση.

98

Όλα τα παιδιά ξεχωριστά ένα –ένα κάθισαν σε μια μπεζ καρέκλα για τα πορτρέτα και η φωτογράφος θυμήθηκε την αδελφή της στην αντίστοιχη ηλικία.

"Αποφάσισα τη φωτογράφηση για τον Οκτώβριο μια και τον Οκτώβριο είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο", είπε.

Στο τέλος, η Τζούλι με τη μητέρα της συνάντησαν τις 11 οικογένειες στις 11 Οκτώβρη για να φτιάξουν τη σειρά φωτογραφιών.

Μερικά από τα καθισμένα παιδιά επιδείκνυαν τα σαγηνευτικά τους χαμόγελα ενώ άλλα γελούσαν. "Το πόσο χαρούμενα ήταν όλα καθώς κάναμε τη φωτογράφηση ήταν πέρα από κάθε κάθε προσδοκία", έγραψε. 

Πηγή: boredpanda.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ