Ο Bulgari ανακαινίζει την Piazza di Spagna, o Tod's το Colosseo & ο Fendi την Fontana di Trevi - Η Ρώμη στα χέρια της μόδας

Επιτέλους! Η Φοντάνα ντι Τρέβι ξαναγίνεται όπως την ξέραμε, μετά από την ανακαίνηση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014!

O γνωστός οίκος μόδας Fendi ανέλαβε την αποκατάσταση του μνημείου, ενώ και άλλα σημαντικά μνημεία στη Ρώμη αποκτούν νέο πρόσωπο.

Επισήμως, το μνημείο θα παραδοθεί στο κοινό την Τρίτη, μετά από 17 μήνες εργασιών. Τα μάρμαρα στη Φοντάνα ντι Τρέβι καθαρίστηκαν, ενώ τα συνεργεία έπρεπε να προσέξουν να μην καταστραφεί το μνημείο.

Μια ομάδα 26 συντηρητών προχώρησε σε έλεγχο των ρωγμών και των στηριγμάτων χάλυβα, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η επανάληψη συμβάντος του 2012, όταν τμήματα του συντριβανιού κατέρρευσαν.

Ο οίκος Fendi αποφάσισε να δωρίσει 2,18 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του συντριβανιού.

Στη Ρώμη έχει ξεκινήσει μία ευρύτερη επιχείρηση αποκατάστασης σημαντικών μνημείων. Η επιχείρηση αυτή γίνεται πραγματικότητα μέσα από τις δωρεές αρκετών εταιρειών.

Πρόσφατα, ο οίκος κοσμημάτων Bvlgari δώρισε 1,5 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση της Πιάτσα ντι Σπάνια και των εμβληματικών σκαλιών της, γιορτάζοντας 130 χρόνια λειτουργίας.

Παράλληλα, ο Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, διευθυντής της εταιρείας υποδημάτων Tod's έχει ξοδέψει 25 εκατομμύρια δολάρια στο Κολοσαίο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ