Οι Αθηναίοι μεταμφιέζονται για τη μεγάλη μεξικανική γιορτή του "Día de Muertos":H “Μέρα των Νεκρών” στου Ψυρρή

O εορτασμός της Ημέρας των Νεκρών, ο οποίος έχει κηρυχτεί Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO, ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου και κορυφώνεται στις 2 Νοεμβρίου και είναι για τους Μεξικάνους πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο αναμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα, καθώς πιστεύεται ότι τότε επιστρέφουν οι ψυχές των αγαπημένων τους που έχουν πεθάνει, για να επισκεφτούν τους δικούς τους.  

 Σύμφωνα με το ispania.gr, o εορτασμός αυτής της μέρας απαιτεί αφοσίωση και πολύ μεράκι. Η μεξικανική αντίληψη για το θάνατο συνδυάζει το σεβασμό και τη στοργή για τους αποθανόντες αλλά, συγχρόνως, και μια φοβερή αίσθηση του χιούμορ, που φτάνει μέχρι και τη σάτιρα. Είναι μια μέρα για να «περάσουμε καλά» με τους νεκρούς μας, να τους θυμηθούμε, να θυμηθούμε όσα κάναμε και δεν κάναμε γι' αυτούς και με αυτούς, σε ένα περιβάλλον που συμβάλλει σε μια ευχάριστη και απελευθερωτική αίσθηση αναπόλησης.  

Ο Σύλλογος Μεξικανών Καλλιτεχνών και Διανοουµένων στην Ελλάδα "BALAM", µε την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού και σε συνεργασία µε το Αλικο Cafe και τα µέλη της µεξικανικής κοινότητας, οργάνωσε για πέµπτη συνεχή χρονιά την Ηµέρα των Νεκρών στην Αθήνα. Η χθεσινή παρέλαση των νεκρών στους δρόµους του Ψυρρή έγινε µε συνοδεία µουσικής ενώ στο κάλεσμα τονίζονταν πως η συμμετοχή γινόταν με μεταμφίεση του μεξικανικού σκελετού και όχι κάποια σε αποκριάτικο στυλ Halloween. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ