Με βίντεο στη δημοσιότητα το ISIS επιμένει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος -Τι λένε οι Ρώσικες αρχές;

Το Κάιρο και τη Μόσχα έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε πιθανή σύνδεση της τρομοκρατίας με το περιστατικό, το οποίο ήταν μία από τις πλέον θανατηφόρες πτώσεις Airbus κατά την τελευταία δεκαετία.

 

Το βίντεο έρχεται λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι το Airbus A321 δεν εξέπεμψε SOS πριν πέσει στο έδαφος. Ο Υπουργός πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου Χοσάμ Καμάλ είπε ότι η επικοινωνία μεταξύ των χειριστών και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήταν «κανονική» πριν από την καταστροφή.

«Δεν υπήρχε τίποτα περίεργο και ο πιλότος δεν ζήτησε να αλλάξει η διαδρομή του αεροσκάφους», είπε, προσθέτοντας ότι οι ελεγκτές δεν κατέγραψαν καμία κλήση κινδύνου.

Τα σχόλιά του αντέκρουσαν τους προηγούμενους ισχυρισμούς ότι ο πιλότος είχε αναφέρει τεχνικές δυσκολίες και έκανε σαφή την πρόθεσή του να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Οικογένειες και φίλοι θρηνούν για τους αγαπημένους τους από χθες που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εικόνες από τα παραμορφωμένα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Οι φωτογραφίες διατέθηκαν από το γραφείο του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Σαρίφ Ισμαήλ, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της συντριβής μετά το καταστροφικό δυστύχημα.

Δείχνουν το κατεστραμμένο εσωτερικό του αεροσκάφους το οποίο κόπηκε στα δύο κατά την πρόσκρουση, σκοτώνοντας 192 ενήλικες, 25 παιδιά και επτά μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο λίγο μετά την ανακοίνωση της τραγωδίας το ΙSIS προσπάθησε να διεκδικήσει την ευθύνη για το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 224 ως επί το πλείστον Ρώσων επιβαινόντων. Μάλιστα τόνισαν ότι η κίνηση τους αυτή ήταν απάντηση στην απόφαση της Ρωσίας να βομβαρδίσει Ισλαμιστές μαχητές στη Συρία σε μια προσπάθεια να στηρίξει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ