«Θα ζήσουμε ως τα 120-130 χρόνια χάρις στην επιστήμη αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό»- «Ο χρόνος δεν είναι μονόδρομος, το βιολογικό ρολόι ενίοτε γυρίζει πίσω» ! Ποιοί τα είπαν αυτά;

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με σημαντικότατες επιστημονικές ανακοινώσεις η διημερίδα «Η Ιατρική του αύριο σήμερα - το κλασσικό δεν γερνάει ποτέ» που διοργανώθηκε στις Σπέτσες στις 24-26 Μαΐου ενώ με ενθουσιασμό  οι σύνεδροι συμμετείχαν και στις αθλητικές δραστηριότητες ευεξίας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με σημαντικότατες επιστημονικές ανακοινώσεις η διημερίδα «Η Ιατρική του αύριο σήμερα - το κλασσικό δεν γερνάει ποτέ» που διοργανώθηκε στις Σπέτσες στις 24-26 Μαΐου ενώ με ενθουσιασμό  οι σύνεδροι συμμετείχαν και στις αθλητικές δραστηριότητες ευεξίας.



Όλοι οι συμμετέχοντες μετά το μάθημα Pilates στο Kaiki Beach με την γυμνάστρια Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου και την συμμετοχή της κας Πετρουλάκη Ελένης.


Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας στον ιστορικό χώρο της Αναργυρείου -Κοργιαλενείου Σχολής ο Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής,  έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του :" η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια.



O κος Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ(Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Προληπτικής Ιατρικής κ Αντιγήρανσης) και Επιστημονικό Διευθυντή της Ορθοβιοτικής.


Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας στον ιστορικό χώρο της Αναργυρείου -Κοργιαλενείου Σχολής ο Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής,  έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του :" η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια .



Κα Πετρακοπούλου Δώρα, Πλαστικός Χειρουργός μαζί με τον κο Ψαθά Νικόλαο, Φαρμακοποιό




Ο ρόλος μας  είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και  θέλουν να είναι υγιείς να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι 'αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up που ακούμε τόσα χρόνια"

Ο κ Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε : Γι 'αυτό  η προσέγγιση γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση, εννοώντας την “αντιγήρανση εκ των έσω” ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ και το πώς μπορούμε να “γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι  του οργανισμού”

 

Εδώ για να δείτε την ομιλία του Δρ.Παπαχαραλάμπους

 

Χαιρετίζοντας την διεξαγωγή της διημερίδας στο νησί ο κος Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, χαρακτήρισε τις Σπέτσες ως  «Μέκκα της επιστήμης» υπενθυμίζοντας κάτι ελάχιστα γνωστό :19 νομπελίστες της γενετικής και της βιολογίας και συνολικά 450 επιστήμονες συναθροίζονται από το 1966 στις Σπέτσες  κάθε χρόνο για τα σεμινάρια τους .



Η κα Κυριακού Ζωή ,Ραδιοφωνική Παραγωγός, δεξιά της η κα Τουλιάκη Ροδή και εξ αριστερών η κα Κουλαουζίδου Ελένη.

 

Αναφορικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ο Διευθυντής  Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ Στάθης Γκόνος τόνισε :

Οι προβλέψεις λένε ότι 1 στα 4 παιδιά που γεννήθηκαν την τρίτη χιλιετηρίδα, αισίως θα φτάσουν τα 120 χρόνια ζωής. Διευκρίνισε ωστόσο ότι : "Το θέμα μας είναι ότι ζούμε πολύ περισσότερο από την περίοδο που είμαστε αναπαραγωγικά ικανοί δηλ. στα 45-50 την εποχή που έρχεται η εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αυτό αφορά και τους άνδρες αφού πρόσφατες μελέτες έχουνε δείξει ότι άνδρες που τεκνοποιούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία και διανύουν ένα είδος εμμηνόποαυσης ,τα παιδιά τους θα γεννηθούν με σειρά από γενετικές ανωμαλίες δεδομένου ότι προϊόντος του χρόνου έχουμε συσσώρευση βλαβών.

 

Σε ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αναφέρθηκε ο Δρ Γκόνος :

"Αυτή τη στιγμή το προσδόκιμο ζωής  στην Ελλάδα για τους άντρες είναι στα 78 έτη ενώ για τις γυναίκες στα 82 έτη και ότι  το 1980 όσοι από εμάς ζούμε σε αστικά κέντρα έχουμε πέσει από τη σειρά γιατί έχουμε επιβαρύνει τον τρόπο ζωής "



Pilates εν δράσει με την κα Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου.


Εδώ για να δείτε την ομιλία του κου Γκόνου

 

Ο Professor Brian Clark , μέσω Skype μετέφερε τις δικές του ολόφρεσκες επιστημονικές ειδήσεις :

*εντείνεται η επιστημονική αμφισβήτηση της υπερχρήσης των αντιοξειδωτικών που ενδέχεται να  προκαλεί καρκίνο.

*τα πειράματα πρέπει να γίνονται και στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους  για να υπόκεινται σε πιο εξατομικευμένες και ασφαλείς θεραπείες και σωστότερα φάρμακα "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι" κατέληξε ο κ Clark “για να υποβαλλόμαστε σε πανομοιότυπες θεραπείες και αγωγές “.

* η φράση κλειδί στην αντιγήρανση είναι " ακολουθώ σωστό συνετό τρόπο ζωής , τρέφομαι υγιεινά και κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ"

 

Η κα Πετρουλάκη Ελένη εν δράσει στο μάθημα YOGA που πραγματοποιήθηκε στην Δύση του ήλιου στο Kaiki Beach.


Ο Δήμαρχος του νησιού κος Λυράκης Παναγιώτης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους συνέδρους για την επιλογή των Σπετσών και δεσμεύτηκε να συμβάλει με ενέργειες του ώστε να βελτιώσει την υποδομή, για την διεξαγωγή παρόμοιων συναντήσεων κύρους .



Κα Παπαχαραλάμπους Ελεάνα ,Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ορθοβιοτικής μαζί με την κα Πετρουλάκη Ελένη στο Kaiki Beach.


 
Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν ομιλητές και κοινό στις ήπιες αθλητικές δραστηριότητες ευεξίας ( pilates και yoga ) που με άψογο επαγγελματισμό ανέλαβε να καθοδηγήσει αρχαρίους και μυημένους η καθηγήτρια σωματικής αγωγής Ελένη Πετρουλάκη στην  παραλία "Καίκι ".

Την ίδια μέρα και την επομένη μία έμπειρη στα αθλητικά δρώμενα του νησιού Σπετσιώτισσα η Κα Σκαρμούτσου Μαρία, συνέβαλε στο Fitness-Wellness των τυχερών συμμετεχόντων με πεζοπορία και ποδηλασία στο μαγευτικό πευκόφυτο νησί . Σε γαστρονομική ευωχία εξελίχθηκε και το live cooking των κυριών που μαγείρεψαν Σπετσιώτικες σπεσιαλιτέ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ