«Μελιστάλακτος» as usual ο Σόιμπλε: Έχει ακόμη δρόμο η Ελλάδα για τα 2 δις

Αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Ελλάδα ότι πρεπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του τρίτου Μνημονίου έστειλε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι η Αθήνα έχει να κάνει ακόμα δουλειά προκειμένου να καλύψει τα κενά προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Ασφαλώς και η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει το Μνημόνιο» δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ, ο εκπρόσωπος του Υπουργού, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Η Τρόικα αυτή τη στιγμή εξετάζει το εύρος της υλοποίησης των όρων που είναι απαραίτητη προκειμένου να καταβληθούν τα 2 δισ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά που πρέπει να κλείσουν» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα ο Μάρτιν Γιέγκερ επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του Βερολίνου οτι «δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης».

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τον Ιούλιο μία σαφή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αυτή η συμφωνία περιέχει, ήδη, πολλή ευελιξία, ήμασταν πολύ γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Και δεν υπάρχει τώρα απολύτως κανένας λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό» ανέφερε ο κ. Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να περιμένει κάποια ευελιξία στην εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχεται από το προσφυγικό κύμα.

Το μήνυμα από τη Γερμανία έρχεται λίγες ώρες μετά τη χωρίς θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα συνεδρίαση του EuroWorking Group η οποία παρέπεμψε στον επόμενο μήνα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις είναι δύο: οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο ίδιος φρόντισε να χτυπήσει «καμπανάκι» στην ελληνική πλευρά, διευκρινίζοντας ότι εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ