Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Μήπως το έχετε παρακάνει με την ελαστικότητα που δείχνετε στο παιδί σας; Ιδού τα 11 σημάδια που φανερώνουν ότι είναι κακομαθημένο

Συνήθως αναγνωρίζουμε εύκολα ένα κακομαθημένο παιδί, που μπορεί να είναι φίλου, συγγενή ή ακόμα και άγνωστο που παρατηρήσαμε στη παιδική χαρα! Τι γίνεται όμως με τα δικά μας παιδιά…;

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που ενώ μπορούν να διακρίνουν ένα κακομαθημένο παιδί, δεν μπορούν να αντιληφθούν όταν είναι το δικό τους. Όσο όμως και να μην το παραδέχονται -αλλά και εκείνοι που το αναγνωρίζουν- ένα παιδί με άσχημη συμπεριφορά δημιουργεί προβλήματα τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Το δικό σας παιδί, μήπως είναι…;

Παρακάτω θα δείτε τα σημάδια εκείνα που αποδεικνύουν ότι μάλλον το παιδί είναι κακομαθημένο:

  • Έχει συχνές εκρήξεις θυμού. Το κλασικό παράδειγμα του κακομαθημένου παιδιού είναι αυτό που έχει συχνές εκρήξεις θυμού τόσο στο σπίτι όσο κι έξω από αυτό και μάλιστα πολλές φορές για μικροπράγματα.
  •  Δεν θέλει να μοιράζεται. Τα μικρά παιδιά δεν αποδέχονται εύκολα την ιδέα του μοιράζομαι, αλλά μόλις περάσουν την ηλικία των 4 θα πρέπει να είναι πιο πρόθυμα να μοιραστούν πράγματα  με άλλα παιδιά ή την οικογένειά τους.
  •  Σας αγνοεί. Σε κανένα παιδί δεν αρέσει η λέξη «όχι» αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σας αγνοεί όταν του μιλάτε.
  • Δεν είναι πρόθυμο να βοηθήσει. Σε κανένα παιδί δεν αρέσει να καθαρίζει, αλλά μόλις περάσει η νηπιακή ηλικία, θα πρέπει να είναι πρόθυμο να μαζέψει π.χ τα παιχνίδια του.
  • Πρέπει να τα παρακαλάτε. Ο γονέας ή αυτός που προσέχει το παιδί αποτελεί μια φιγούρα »εξουσίας» που το παιδί θα πρέπει να υπακούει. Δεν θα πρέπει να παρακαλάτε το παιδί σας για να ολοκληρώσει μια δουλειά ή για ν αμην κάνει κάτι το οποίο είναι άσχημο ή επικίνδυνο.
  •  Δεν ικανοποιείται ποτέ. Τα κακομαθημένα παιδιά συνήθως δεν μένουν ποτέ ευχαριστημένα με αυτό που έχουν και θέλουν πάντα κάτι που βλέπουν σε κάποιον άλλον.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ιnfokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ