Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τράπεζες - Στις 17.30 στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Βουλής η συζήτηση

Κατατέθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στην Επιτροπή ενώ η ψήφισή του από την Ολομέλεια αναμένεται αύριο το βράδυ.

Με το νομοσχέδιο, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, «ρυθμίζεται το πλαiσιο της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Οι σχετικές διατάξεις του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επικαιροποιούνται ενώ παράλληλα εισάγονται νέες ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου ως μηχανισμού ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

«Το Ταμείο στους επόμενους μήνες θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σημαντικά ποσά και καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή την τελευταία προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρεται στην εισηγητική και επισημαίνεται ότι «το Ταμείο καλείται να έχει έναν αυξημένο ρόλο στη διακυβέρνηση των τραπεζών, τις διοικήσεις των οποίων θα αξιολογεί συστηματικά προκειμένου να διασφαλίσει ότι αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους λαμβάνουν από τον έλληνα φορολογούμενο», σημειώνεται στην Έκθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση που είχε σημειωθεί, μιας και αναμενόταν η κατάθεση του χθες, οφειλόταν στο ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο νομικά και τεχνικά κείμενο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει εμπλοκή όπως διαβεβαίωναν τόσο κυβερνητικές όσο και πηγές των δανειστών.

Το νομοσχέδιο, όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα έχει γίνει νόμος του Κράτους μέχρι την Κυριακή και με αυτό εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα βάσει του νέου μνημονίου.

«Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει η διαδικασία των αυξήσεων κεφαλαίων από τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης μετά την ενημέρωση που έκανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα ενώ σχολίασε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις αυξήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ