Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ: Υλοποιούμε όσα συμφωνήσαμε, αλλά σε πολλά δεν συμφωνούμε

Για το προσφυγικό, αλλά και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την οικονομική κρίση συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τόνισε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας χώρας στη διαχείρισή του, ενώ ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών για την απόφαση των Βρυξελλών σχετικά με τα hot spots και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 επιπλέον πρόσφυγες.

Ωστόσο, η συζήτηση προχώρησε και στα της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση υλοποιεί τα συμφωνηθέντα, αν και με πολλά από τα οποία δεν συμφωνεί. Ως εκ τούτου επιθυμεί μια ειλικρινή σχέση με τους εταίρους και σε αυτή την κατεύθυνση, αφού μίλησε για τα «ανοικτά» θέματα που υπάρχουν, επέμεινε πως πρέπει να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων τάχθηκε ο κ. Στάινμάγερ, ο οποίος αναφέρθηκε στο προσφυγικό χαρακτηρίζοντάς το ως μεγάλο ζήτημα της περιόδου αυτής.

Τέλος, οι δυο πλευρές συζήτησαν και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και τις περιφερειακές κρίσεις, το Κυπριακό και άλλα διμερή θέματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ