Ο κολοσσός Walmart έβαλε μπροστά τα drones για παραδόσεις δεμάτων - Google & Amazon στον ίδιο δρόμο

Αίτηση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για δοκιμές drones για παραδόσεις και παραλαβές δεμάτων, καθώς και καταγραφή περιεχομένου αποθηκών υπέβαλε η Walmart τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Η εν λόγω κίνηση από τον συγκεκριμένο κολοσσό υποδεικνύει ότι σκοπεύει να ακολουθήσει τα βήματα της Amazon, τρέχοντας στον ίδιο «στίβο», περί της χρήσης drones για παράδοση παραγγελιών. Όπως αναφέρει το Reuters, η Walmart πραγματοποιεί δοκιμές μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εδώ και μήνες, και τώρα επιδιώκει για πρώτη φορά να πραγματοποιήσει δοκιμές σε ανοικτούς χώρους. Τα drones που θα χρησιμοποιούνται είναι κινεζικά, και συγκεκριμένα της SZ DJI Technology Co Ltd.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Walmart ζητεί από την FAA (Federal Aviation Administration) άδεια για χρήση drones για παραδόσεις σε πελάτες σε εγκαταστάσεις της Walmart, αλλά και σε σπίτια πελατών, σύμφωνα με αντίγραφο της αίτησης που έφτασε στα χέρια του Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Amazon, όσο και η Google και άλλες εταιρείες δοκιμάζουν drones, προσβλέποντας στη στιγμή που η FAA θα θεσπίσει πλαίσιο κανόνων για την ευρεία εμπορική χρήση τους, κάτι που αναμένεται εντός 12 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ