Βίντεο: Η συγκινητική στιγμή που λιοντάρια «γεύτηκαν» την ελευθερία μετά από βασανιστήρια σε τσίρκο

Τη συγκινητική στιγμή που μία αγέλη λιονταριών «γεύτηκε» για πρώτη φορά την ελευθερία κατέγραψε ο οργανισμός προστασίας άγριων ζώων Four Paws.

Τα τρία μεγαλύτερα θηλυκά λιοντάρια είχαν περάσει όλη τους τη ζωή στην «τσιμεντένια φυλακή» ενός ρουμανικού τσίρκου υπομένοντας δεκάδες βασανιστήρια από τους εκπαιδευτές τους προκειμένου να μάθουν να εκτελούν περίπλοκα κόλπα για τους θεατές.

Ωστόσο, όταν ένα από αυτά επιτέθηκε σε έναν από τους βασανιστές του, η διεύθυνση του τσίρκου έκρινε ότι ήταν υπερβολικά επικίνδυνα και τα πούλησε σε έναν ζωολογικό κήπο, όπου η μία λέαινα γέννησε δύο αρσενικά λιονταράκια.
Ωστόσο, σύντομα ο ζωολογικός κήπος έκλεισε εξαιτίας των άθλιων συνθηκών όπου κρατούνταν τα ζώα και τα πέντε λιοντάρια βρέθηκαν υπό την προστασία του οργανισμού Four Paws, που αποφάσισε να τους δώσει το υπέρτατο δώρο: την ελευθερία τους.

Μετά από μία ζωή πόνου και εξευτελισμού, οι τρεις λέαινες ονόματι Πετρίσια, Λίντια και Λαβίνια και τα δύο αρσενικά λιονταράκια που είχε γεννήσει η τελευταία στην αιχμαλωσία, αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθερα στο αχανές καταφύγιο Λάιονσροκ στη Βηθλεέμ της Νότιας Αφρικής.

 

Εκεί, ένιωσαν για πρώτη φορά τον αφρικανικό ήλιο πάνω στο δέρμα τους και μπόρεσαν να παίξουν με τους υπόλοιπους κατοίκους του πάρκου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ