Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έκθεση στο μουσείο του Λουξεμβούργου: «Ο ερωτευμένος Fragonard, γαλαντόμος και ακόλαστος»

Ο πρωτότυπος αυτός κύκλος ανοίγει στις 3 Νοεμβρίου, και ώρα 20.00, με ξενάγηση στην έκθεση του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ, στο παρισινό Μουσείο του Λουξεμβούργου. 

«Ανακαλύψτε τα έργα του ζωγράφου Jean-Honoré Fragonard, όπως παρουσιάζονται από ξεναγό, που θα σας οδηγήσει να εξερευνήσετε, για μια ώρα, τα σημαντικότερα θέματα και τα πιο όμορφα έργα της έκθεσης» προσκαλεί το Γαλλικό Ινστιτούτο - και ενημερώνει ότι η είσοδος στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, με ταυτόχρονη μετάφραση, αλλά περιορισμένο αριθμό δεκτών μετάφρασης.
Ποιό είναι το θέμα της έκθεσης «Ο ερωτευμένος Fragonard, γαλαντόμος και ακόλαστος» που φιλοξενεί το μουσείο του Λουξεμβούργου ως τις 24 Ιανουαρίου; Είναι η ερωτική έμπνευση που διαπερνά το έργο του Φραγκονάρ (1732 - 1806). Αισθησιακή, ακόλαστη, πονηρή ή ανοιχτή σε μία νέα ερωτική ηθική, που συνεχίζει να σκηνοθετεί την συνεύρεση των σωμάτων και τη ένωση των ψυχών.

Η διαρκής αυτή εξερεύνηση του αισθησιασμού και του συναισθήματος, ανθίζει στη συνέχεια μέσω αντιθέσεων. Συγκεντρώνοντας έργα ζωγραφικής, σχέδια και εικονογραφημένα βιβλία, μερικές φορές με σκληρό ερωτικό περιεχόμενο, η έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Φραγκονάρ μέσα από ένα αισθησιακό πρίσμα, επανατοποθετώντας το στο σταυροδρόμι των αισθητικών και ηθικών ανησυχιών του Διαφωτισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ