Απίθανο βίντεο: Δείτε τι θα γινόταν αν το φεγγάρι συγκρουόταν με την Γη

Ποια θα ήταν η κατάληξη της Γης εάν έπεφτε πάνω της η Σελήνη; Αυτό το ερώτημα είναι φανταστικό, και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να συμβεί  ποτέ, ωστόσο, στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε ποια θα ήταν η τύχη του πλανήτη μας. 

Η ιδέα της δημιουργίας του βίντεο ανήκει στον χρήστη του Youtube, Max Mayer, ο οποίος χρησιμοποίησε μια διαδραστική βάση προσομοίωσης (Universe Sandox 2) προκειμένου να καταγράψει τις επιπτώσεις μιας σφοδρής πρόσκρουσης της Σελήνης πάνω στη Γη. Με την χρήση του λογισμικού, μπορεί κανείς, επίσης, να «σκηνοθετήσει» την κίνηση από τους διάφορους γαλαξίες του ηλιακού μας συστήματος καθώς και τα άλλα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο πεδίο της βαρύτητας του.

Όπως θα δείτε και εσείς, μετά την σύγκρουση, η Γη μετατρέπεται σε μια διάπυρη μάζα από πετρώματα, όπως ακριβώς η λάβα του ηφαιστείου. Κάθε δευτερόλεπτο στο βίντεο αντιστοιχεί σε 60 λεπτά σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι θα ήταν θέμα λίγων ωρών, μέχρις ότου σβήσει όλη η ζωή πάνω στη Γη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πρόκειται απλώς για ένα σύστημα προσομοίωσης με την χρήση των τεχνολογικών μέσων, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απολύτως ακριβείς οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ