Χαρά στο κουράγιο τους: 300 Κινέζοι μαγείρεψαν τηγανιτό ρύζι βάρους 4 τόνων & κατέκτησαν ρεκόρ Γκίνες

Το να φτιάξει κανείς ένα πιάτο ρύζι δεν είναι και τόσο δύσκολο, ωστόσο το μαγείρεμα τεσσάρων τόνων ρυζιού απαιτεί πολύ περισσότερο κόπο.
 

Η πόλη Γιανγκτζού της Κίνας κέρδισε μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο πιάτο με τηγανητό ρύζι, αν και το ρεκόρ πιθανότητα θα αφαιρεθεί καθώς, σύμφωνα με το BBC, μέρος του φαγητού χρησιμοποιήθηκε ως τροφή για γουρούνια.

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου πιάτου ρυζιού, το οποίο κατείχε η Τουρκία, κατερρίφθη πριν από λίγες ημέρες όταν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες ένωσαν τις δυνάμεις τους, μαγειρεύοντας ρύζι βάρους 4,192 τόνων.

Μάλιστα, ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή της περιοχής, χρησιμοποίησαν αυγά, κοτόπουλο, ζαμπόν, γαρίδες, χτένια και λαχανικά.
Μπορεί οι κάτοικοι της πόλης να το γιόρτασαν, ωστόσο το γεγονός πως μέρος του φαγητού δεν καταναλώθηκε από ανθρώπους, πιθανότατα θα οδηγήσει στην αφαίρεση του σχετικού ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ρύζι επρόκειτο να σταλεί σε κυλικεία και καντίνες της περιοχής, ωστόσο περίπου 150 κιλά από αυτό κατέληξε σε φάρμες με γουρούνια.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Guinness World Records Σαρόν Γιανγκ, μετά από περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων, φαίνεται πως περισσότερα από 150 κιλά ρυζιού δεν ήταν κατάλληλα για κατανάλωση από άνθρωπο, με τους διοργανωτές να απειλούνται με ακύρωση της προσπάθειάς τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ