Αυτές είναι φυλακές – Στη Βραζιλία οι κατάδικοι παίρνουν ναρκωτικά, οργανώνουν δολοφονίες και ανοίγουν τα κελιά με τα κλειδιά τους

Οι «κλειδοκράτορες» ή «chaveiros», όπως τους αποκαλούν στην Βραζιλία, είναι οι φυλακισμένοι που κρατούν τα ηνία σε τέσσερις φυλακές, στην πόλη Περναμπούκο και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους φύλακες και για τους υπόλοιπους κρατούμενους

Μια κόλαση επί της γης αποκαλύπτεται ότι είναι οι τέσσερις φυλακές στην πόλη Περναμπούκο της Βραζιλίας, σύμφωνα με δηλώσεις κρατούμενου, που μίλησε στην οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch.

Τα ηνία, αλλά και τα κλειδιά των φυλακών, κρατούν οι πιο σκληροί από τους φυλακισμένους, που συνήθως είναι βαρόνοι ναρκωτικών ή βιαστές, αλλά εξακολουθούν να πωλούν κοκαΐνη στους συγκρατούμενούς τους, τους οποίους χρησιμοποιούν για να τους υπηρετούν, ενώ, παράλληλα, τους έχουν επιβάλει και εβδομαδιαίο φόρο που φθάνει τα 11 ευρώ!

Οι σκληροί έγκλειστοι της Περναμπούκο αποκαλούνται «chaveiros», δηλαδή «κλειδοκράτορες» και ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι στα κελιά, οι ίδιοι ζουν σε άνετα κελιά με τηλεόραση και κλιματισμό. Την ονομασία «κλειδοκράτορες» την έχουν πάρει επειδή οι ίδιοι κρατούν τα κλειδιά και έχουν τον έλεγχο συγκεκριμένων τμημάτων των φυλακών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Human Rights Watch, οι φύλακες προμηθεύουν τους «chaveiros» με ναρκωτικά και αυτοί στην συνέχεια τα εμπορεύονται μέσα στην φυλακή, όσο δε για εκείνους τους κρατούμενους που δεν τους πληρώνουν έγκαιρα, κινδυνεύουν να βρεθούν δολοφονημένοι, αν οι συγγενείς τους δεν καταβάλουν τα χρέη τους στα «αφεντικά της φυλακής».

Οι ομαδικοί βιασμοί δεν λείπουν από τις φυλακές φρίκης της Βραζιλίας, που θυμίζουν σκηνές από την ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μαρτυρία του 34χρονου ομοφυλόφιλου κρατούμενου Paulo, που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό του σε ένα κελί που μοιραζόταν με 67 τροφίμους στη φυλακή PAMFA, τον Νοέμβριο του 2014. «Ο κρατούμενος που ήταν επικεφαλής με ανάγκασε να κάνω σεξ με τρεις άντρες. Το είπα στον επικεφαλής ασφαλείας και μου είπε ότι λέω ψέματα», ανέφερε ο νεαρός άνδρας.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ