Πώς πρέπει να σκέφτεσαι αν θες να γίνεις πλούσιος – 5 + 1 tips

Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, πρέπει να σκέφτεσαι σαν πλούσιος. Πόσο διαφορετικά, όμως, σκέφτονται οι πλούσιοι σε σχέση με την, αμέσως πιο κοντινή τους, μεσαία τάξη;

Η μεσαία τάξη αναζητά την ευκολία, ενώ οι πλούσιοι αναζητούν την πίεση. 

Είναι βολικό να έχεις μια μόνιμη δουλειά ή να δουλεύεις για κάποιον άλλο. Η μεσαία τάξη πιστεύει ότι το να είσαι βολεμένος σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος, αλλά οι πλούσιοι ξέρουν ότι όταν βγαίνεις από την ασφάλεια και το βόλεμά σου, τότε είναι που συμβαίνουν σπουδαία πράγματα. Το να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση εμπεριέχει ρίσκο, έχει πίεση και άγχος, αλλά μόνο έτσι μπορείς να δημιουργήσεις πλούτο και υπεραποδόσεις.

Η μεσαία τάξη παλεύει για να ανέβει στην ιεραρχία της εταιρίας, ενώ οι πλούσιοι είναι η ίδια η εταιρία.

Η μεσοαστοί συνήθως δουλεύουν για κάποιον άλλον, έχουν, δηλαδή, μια δουλειά, μια καριέρα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι αυτοαπασχολούμενοι. Οι πλούσιοι, όμως, είναι οι ιδιοκτήτες των εταιριών, στην ιεραρχία των οποίων πασχίζουν να ανέβουν οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης. Γιατί οι πλούσιοι κατανοούν ότι όσο περισσότερους έχουν να δουλεύουν για αυτούς, τόσο περισσότερα κερδίζουν.

Η μεσοαστοί είναι φίλοι με όλους, ενώ οι πλούσιοι με λίγους και εκλεκτούς.

Οι πλούσιοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι όταν συναναστρέφεσαι με επιτυχημένους ανθρώπους, η δική σου επιτυχία δεν θα αργήσει. Αν συναναστρέφεσαι με αποτυχημένους θα αποτύχεις κι εσύ. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει ότι το εισόδημα ενός ανθρώπου είναι συνήθως ο μέσος όρος του εισοδήματος των 3 καλύτερών του φίλων. Αν θέλεις, λοιπόν, να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, πρέπει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που βγάζουν χρήματα. Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, πρέπει να σκέφτεσαι σαν πλούσιος.

Η μεσαία τάξει δουλεύει για να κερδίσει χρήματα ενώ οι πλούσιοι για να κερδίσουν γνώση.

Τα μεσαία στελέχη πείθονται εύκολα να αλλάξουν εταιρία όταν τους προσφέρουν περισσότερα χρήματα. Αντίθετα, οι πλούσιοι ξέρουν ότι η δουλειά δεν είναι το μέσο για να κερδίσουν χρήματα, ειδικά στην αρχή. Ο λόγος που δουλεύουν είναι για να κερδίσουν γνώση, προσόντα και τεχνικές που θα τους οδηγήσουν στον πλούτο. Οι περισσότεροι πλούσιοι δεν απέκτησαν τα χρήματά τους απλά παίρνοντας έναν παχυλό μισθό.

Διαβάστε όλες τις υπόλοιπες συμβουλές εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ