Τσίπρας σε Ντομπρόβσκις: Αυτή τη φορά θα έχετε όλα τα δεδομένα - Σηκώνουμε τεράστιο βάρος με το προσφυγικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν λίγο μετά τις 18.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, προκειμένου να συναντηθούν.
 

Στο Μαξίμου βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Υποδεχόμενος τον κ. Ντρομπρόβσκις ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας θα έχει συνολική εικόνα. «Έχετε κατανοήσει την κατάσταση στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Αφού έλαβε τη διαβεβαίωση του αντιπροέδρου ότι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «οι στιγμές είναι σημαντικές και αυτή τη φορά θα έχετε όλα τα δεδομένα».

Νωρίτερα, ο κ. Ντομπρόβσκις στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, στάθηκε στην ανάγκη μιας έγκαιρης πρώτης αξιολόγησης.
Το μεσημέρι, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για συμβιβαστική λύση αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ήταν ,κατά μια έννοια...παρών στην υποδοχή του Βλάντις  Ντρομπρόβσκις από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

« Δηλαδή θα φύγετε αύριο;» θέλησε να μάθει ο πρωθυπουργός αφού προηγουμένως εξέφρασε την πεποίθηση πως μετά τις συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας ο κ. Ντομπρόβκις έχει  κατανοήσει την κατάσταση στην Ελλάδα.

« Οχι αύριο θα είμαι εδώ...  Θα συναντηθούμε με τον κ. Στουρνάρα και θα συζητήσουμε τα οικονομικά στοιχεία και μετά θα αποχωρήσω » απάντησε ο Βλάντις  Ντομπρόβσκις      
Ολόκληρος ο διάλογος των δυο ανδρών 

Τσίπρας: Όπως είδα σήμερα συναντηθήκατε με τον κ. Τσακαλώτο, τον κ. Σταθάκη, τον κ. Κατρούγκαλο οπότε έχετε μια συνολική εικόνα. Νομίζω ότι πλέον έχετε κατανοήσει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ντομπρόβσκις: Ναι βεβαίως είχα την ευκαιρία να δω τα πράγματα από κοντά.

Τσίπρας: Δηλαδή θα φύγετε αύριο;

Ντομπρόβσκις: Όχι, αύριο θα είμαι εδώ την ημέρα, έχω ένα βαρύ πρόγραμμα και αύριο, πρέπει να ομολογήσω. Θα συναντηθούμε με τον κ. Στουρνάρα και θα ζητήσουμε τα οικονομικά στοιχεία και αργότερα θα αποχωρήσω.

Τσίπρας: Νομίζω ότι οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχετε πραγματικά όλα τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ