Γ. Κατρούγκαλος: Έχουμε προτείνει συνολική μεταρρύθμιση που θα ικανοποιεί τις δεσμεύσεις

Οι εργασιακές σχέσεις, οι συντάξεις και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουγού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλο με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, τον ενημέρωσε για την κατάθεση στο τέλος Νοεμβρίου του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό.
 

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί τις δεσμεύσεις παράλληλα, όπως σημείωσε, με το πρόγραμμα για δίκαιο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας.
Στις εργασιακές σχέσεις είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι διμερές θέμα αφορά το σύνολο των ευρωπαικών εργασιακών σχέσεων. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει επιτροπή συντονιστών από όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες η οποία θα παρακολουθεί την πορεία μετά την «απορρύθμιση» των τελευταίων ετών.


Στο θέμα των συντάξεων, ο κ. Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι «έχουμε προτείνει συνολική μεταρρύθμιση που θα ικανοποιεί τις δεσμεύσεις» και ζήτησε να εξετάσει έτσι ώστε ότι ο δημοσιονομικός στόχος να μην επιτευχθεί κυρίως από μείωση συντάξεων.
Ανέφερε ότι έως το τέλος του Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για συντάξεις
«Δεσμευτήκαμε ότι θα παραμείνουμε σε συνεχή επαφή, κυρίως γιατί θέλουν όλες οι πλευρές την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ