Ντομπρόβσκις: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην Ελλάδα

Χρειαζόμαστε μία έγκαιρη πρώτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. 
 

«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα και να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ειδική μνεία έγινε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός νέου κοινωνικού μοντέλου, το οποίο θα διαμορφωθεί μέσω των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. «Θέλουμε ένα βιώσιμο σύστημα, με αναπτυξιακή κατεύθυνση» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό σύστημα, ο Ντομπρόβσκις υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο, ενώ αναφορικά με την αγορά εργασίας, εξήγησε ότι οι συζητήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προτάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.
«Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα, να αναπτυχθεί η αναγκαία ευελιξία ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.


Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της δημιουργίας ενός συστήματος διασφάλισης του κατώτατου εισοδήματος για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, όπως και επίσης, στη μεταναστευτική κρίση, η οποία σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, αποτελεί έναν ανθρωπιστικό παράγοντα και μία πρόκληση για τις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ