Θεσσαλονίκη report: Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος & οι βόλτες του - Ο Μπουτάρης με γραβάτα & οι 4 υποψήφιοι της ΝΔ

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα και φαίνεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης θέλησε να ξεφύγει από τις... εναλλακτικές ενδυματολογικές προτιμήσεις του.
 

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου έφτασε φορώντας κοστούμι με γραβάτα προκαλώντας τα σχόλια των παρευρισκομένων. Οι δημοσιογράφοι ξαφνιάστηκαν που είδαν τον δήμαρχο με γραβάτα και του έλεγαν "κύριε δήμαρχε γραβάτα; Και ωραία γραβάτα Δήμαρχε" Σε έναν απάντησε με χιούμορ και είπε "στην πουλάω"!.

Κατά την προσέλευση τους οι δύο διεκδικητές της θέσης του προέδρου της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης φρόντισαν να έχουν τους... υποπστηρικτές τους και χειροκροτήθηκαν θερμά και οι δύο.
 
Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, παρακολούθησαν τη δοξολογία του πολιούχου της πόλης στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαιρέτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη και είχαν μια σύντομη συνομιλία, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως οικοδεσπότης της πόλης, χαιρετήθηκε εξίσου θερμά με τους συνυποψήφιους του. 

Όταν έφτασε στην εκκλησία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες και στην είσοδο του Ναου η φιλαρμονική έπαιξε τον Εθνικό ύμνο προς τιμή του.


 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα ασφάλειας δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση αυτά που λαμβάνονταν τα προηγούμενα χρόνια
καθώς έλειπαν τα κιγκλιδώματα και στο δρόμο κυκλοφορούσαν ακόμη και τα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου!

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πάει τους πολίτες σε ένα καλύτερο αύριο έδωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, με δηλώσεις που έκανε μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.


 
Αναλυτικά η δήλωση της υφυπουργού κ.Κόλλια - Τσαρουχά έχει ως εξής: "Καλή σας ημέρα. Χρόνια πολλά. Σήμερα γιορτάζει ο προστάτης αυτής της πόλης ο πολιούχος μας, ο Άγιος Δημήτριος. Ο μεγαλομάρτυρας, ο Άγιος ο οποίος με τη ζωή του και τη θυσία του έγινε σύμβολο και ασπίδα της ορθοδοξίας. Είναι αδιάσπαστη και πραγματικά μεταφυσική σχέση αυτής της πόλης με τον Άγιο Δημήτριο. Τον συναντήσαμε πολλές φορές να την προστατεύει και να την ελευθερώνει. Με τη σκέψη μας στους συμπολίτες μας που αυτή την εποχή περνούν το δικό τους αγώνα χειμαζόμενοι κάτω από αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες θα ήθελα να τους διαβεβαιώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους πάμε σε ένα καλύτερο αύριο. Όπως ο μαθητής του, ο Νέστορας, με τη βοήθεια του Θεού και τη δική του, του Αγίου, τα έβαλε με τον μεγάλο, ισχυρό, Λυαίο και τον ενίκησε, έτσι πιστεύω ότι κι εμείς οι Έλληνες, παρόλο που αυτή τη στιγμή φαινόμαστε αδύναμοι, εντούτοις έχουμε και πρέπει να κρατήσουμε την ομόνοιά μας και τις ψυχικές εκείνες δυνάμεις για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά τα οποία πρέπει".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του Ναού υποστήριξε πως οι Έλληνες θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες παρά "την όποια ανεπάρκεια και ανικανότητα των κυβερνώντων".

 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής: "Σήμερα, όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε Μακεδόνες. Όλοι οι Έλληνες τιμούμε την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης, τιμούμε όλους εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, πότισαν με αίμα τούτη τη γη για να είμαστε ελεύθεροι και για να έχουμε εθνική αξιοπρέπεια. Τιμούμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τον ελληνικό στρατό, ο οποίος έγραψε ένδοξες σελίδες στην ιστορία του έθνους. Ταυτόχρονα όμως σήμερα είναι και η γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου και με ευλάβεια ήρθαμε στο ναό γιατί αισθανόμαστε ότι χριστιανοσύνη και Ελλάδα συμπορεύονται, πάνε μαζί. Γι' αυτό ακριβώς με πίστη στο Θεό, με πίστη στην πατρίδα, με πίστη στη δημιουργικότητα των Ελλήνων, παρά την όποια ανεπάρκεια και ανικανότητα των κυβερνώντων στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα, εμείς θεωρούμε ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Χρόνια πολλά στο Δημήτρη και τη Δήμητρα, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, που σήμερα αισθάνονται Μακεδόνες".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ