Β. Ντομπρόβσκις: Σε σωστή πορεία η συνεργασία Ελλάδας – δανειστών - Συμφωνήσαμε να εργαστούμε σκληρά


Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις  σε δηλώσεις του μετά από τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι χρειάζεται εντατική δουλειά, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να ανακάμψει η οικονομία.
Ακόμη ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας – δανειστών είναι σε σωστή πορεία και πως θα ενταθεί για την επίτευξη των κοινών στόχων της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας.

«Συμφωνήσαμε όλοι μας πως θέλουμε να εργαστούμε σκληρά και να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα ώστε η ελληνική οικονομία να ανακάμψει», πρόσθεσε.
Κατά τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.
Για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων, όπως είπε, χρειάζεται πολιτική βούληση, τεχνική και διοικητική ικανότητα σχεδίασης και εφαρμογής τους και διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στην Ελλάδα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. 
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής παρουσίαση και συζήτηση πάνω στα θέματα εφαρμογής και ολοκλήρωσης του προηγούμενου ΕΣΠΑ και έναρξης του καινούριου, καθώς και στο πρόβλημα της ροής και απορρόφησης των πόρων. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, πριν από μερικές μέρες το σύστημα άνοιξε πλήρως και μπορούμε να μιλάμε πλέον για πλήρη αποκατάσταση του συστήματος πληρωμών του ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, συζητήθηκαν ακόμη συγκεκριμένα πρότζεκτ που έχουν χρονική καθηστέρηση, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης και η «Σύζευξις» και διαπιστώθηκε η «κοινή διάθεση των δύο πλευρών να βρεθούν οι άριστες λύσεις».
Στη συνάντηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το υπουργείο και το θέμα της αξιολόγησης «με το γνωστό πρόβλημα που παραμένει σε εκκρεμότητα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ