''Ασπρόμαυρο'' το χθεσινό ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού: Άνετη επικράτηση με 3-1 & πανηγύρια σε όλη την Θεσσαλονίκη

Με 3 γκολ σε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ο "δικέφαλος του Βορρά" πήρε το πολυπόθητο τρίποντο αλλά και μεγάλη ανάσα ψυχολογίας.

3-1 το τελικό σκορ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε καθαρά στον παράγοντα, ποιός το ήθελε περισσότερο. Φυσικά και οι δύο το θέλανε για διαφορετικούς λόγους, αλλά ο ΠΑΟΚ έβλεπε αυτό το ντέρμπι σαν τελικό γιατί αν δεν νικούσε θα είχε απομακρύνθεί πάρα πολύ από την κορυφή της βαθμολογίας και θα συνεχιζόταν πολύ ποιο έντονα η γκρίνια και η μουρμούρα στο "δικέφαλο".

Ισοπεδωτικός ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε 3 γκολ απέναντι σε έναν "άχρωμο και άοσμο" Παναθηναϊκό, που είχε τεράστια προβλήματα στην άμυνα. Στο 28' άνοιξε τον σκορ ο Μπερμπάτοφ με εύστοχο πέναλτι (υπάρχουν διαμαρτυρίες από τον Παναθηναϊκό για το πέναλτι που υπέδειξε ο Αρετόπουλος). Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ροντρίγκες να χρηστεί σκόρερ και να διαμορφώσει το 2-0. Το "κερασάκι" στην τούρτα ήρθε από τον Βίτορ στο 42', που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του "δικεφάλου".

8-1 οι τελικές και 3-1 τα κόρνερ του πρώτου ημιχρόνου, που δείχνουν την υπέροχη του "δικεφάλου". Μια "χλιαρή" μόνο προσπάθεια του "τριφυλλιού" με τον Αντζαγκουν, την οποία μπλόκαρε ο Γλύκος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η ίδια, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δημιουργικός και πιο απειλητικός από τον Παναθηναϊκό που προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Το τριφύλλι ήταν σαφώς πιο απειλητικό απ ότι στο πρώτο μέρος, με περισσοτερες ευκαιρίες στα καρέ του Γλυκου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 3-1 με εύστοχο πέναλτι του Καρέλη στο 74' (το κέρδισε ο Μαρινάκης).

Σκόρερ: 28΄Μπερμπάτοφ (πεν.), 31' Ροντρίγκες, 42' Βίτορ / 74' Καρέλης (πεν.)

ΠΑΟΚ(Τούντορ): Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Σάμπο(Χαρίσης 71'), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο(Αθανασιάδης 82'), Μακ, Μπερμπάτοφ (Πέλκας 30’)
Παναθηναϊκός(Αναστασίου): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής(Κλωναρίδης 61'), Ζέκα, Αμπέντ(Πέτριτς 83΄), Ατζαγκούν, Καρέλης(Λαγός 83΄), Μπεργκ

Πηγή: spontiki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ