Τοp Woman η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Βάσω Μιλλούση - γυναίκα πάνθηρας της δοκού: Στα 30 κάνει ρεκόρ σαν 15χρονη

Η Βασιλική Μιλλούση, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, σε ηλικία 16 ετών κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000 και 12 χρόνια αργότερα να ζήσει ξανά την μοναδική εμπειρία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012. 

Με διακρίσεις στη δοκό ισορροπίας, έχει κατακτήσει 15 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα (7 χρυσά), είναι δυο φορές πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη 2012-13, έχει τέσσερις τελικούς σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τέσσερα μεσογειακά μετάλλια (1 χρυσό) και επόμενο στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.


Η πανέμορφη μικροκαμωμένη γυμνάστρια λέει για το ξεκίνημα της: Άρχισα  σε ηλικία τεσσάρων ετών την ενόργανη γυμναστική, και αυτό που θυμάμαι είναι ότι μετρούσα τις ώρες για να ξαναπάω στο Γυμναστήριο!

Η Βάσω εξομολογήθηκε πρόσφατα ότι: "Με  επέλεξε η ενόργανη, γιατί όταν πρωτοπήγα στο Γυμναστήριο με επέλεξαν για να κάνω ρυθμική γιατί είχα πολύ ευλυγισία. Εγώ όμως δεν ήθελα γιατί μου άρεσαν τα ακροβατικά. Ήθελα συνεχεία να κάνω όλο και πιο δύσκολα." 

"Οσο για  το  πάθος που χρειάζεται για να μεταβείς από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό, απαντά στο news247:
Πάθος και αφοσίωση, ο πρωταθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με τον απλό αθλητισμό, χρειάζεται πολλές θυσίες για να καταφέρεις να φτάσεις σ ένα αξιοπρεπές επίπεδο χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα ότι γίνεσαι πρωταθλητής. Στο να γίνεις πρωταθλητής συντελούν πολλοί παράγοντες όπως και αυτός της τύχης!


Η ζωή σου όλη κυμαίνεται γύρω από την προπόνηση και τους αγώνες. Τι θα φας, πότε θα φας, που θα πας, πότε θα κοιμηθείς, πώς θα κοιμηθείς, πως θα είναι η ψυχολογία σου. Είναι κάποια από αυτά που πρέπει ένας αθλητής να ελέγχει καθημερινά. Μετά, οι διακοπές είναι πολύ περιορισμένες και ιδιαίτερα σε μας που ξεκινάμε από πολύ μικρή ηλικία και δυστυχώς χάνουμε γρήγορα την παιδική ανεμελιά του καλοκαιριού γιατί δεν τη βιώσαμε ουσιαστικά ποτέ."

Για την καλύτερη στιγμή της: "Η στιγμή που μπήκα στο στάδιο στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου ήταν μοναδική! Είχα εκπληρώσει ένα άπιαστο για μένα όνειρο να ξανά αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά από δώδεκα χρόνια. Όταν μπήκα μέσα στο στάδιο είπα“τα κατάφερα!”

Η Βάσω για την προετοιμασία της για το Ρίο: 
«Καταρχήν η προετοιμασία έχει πάει πάρα πολύ καλά και ο τελευταίος αγώνας στην Ουγγαρία επίσης απέδειξε το ίδιο και νομίζω ότι είμαι πιο καλά προετοιμασμένη από κάθε άλλη φορά. Είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος σίγουρα είναι ένα πολύ καλό σύνθετο ικανό για να μπω στις καλύτερες 24.

Πέρυσι ήμουν πρώτη αναπληρωματική και φέτος θέλω να είμαι στον τελικό όπως και στην δοκό ισορροπίας. Η προπόνηση η δικιά μου έχει βγει πολύ καλά. Σίγουρα αν είχα τις συνθήκες που έχουν οι άλλες χώρες θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα.

Με αυτά που έχουμε εμείς έχει πάει πάρα πολύ καλά. Για ακόμα μια φορά θα πρέπει να πούμε ότι δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες χωρίς προετοιμασία ουσιαστικά ενώ όλες οι άλλες χώρες κάνουν μεταξύ τους μίτινγκ, έχουν γνωριστεί μεταξύ τους, οι κριτές έχουν δει τα προγράμματα τους καθώς υπάρχει πάντα η ανθρώπινη κρίση στο άθλημα μας.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί ενώ έκανα καλά το πρόγραμμα μου δεν είμαι στον τελικό, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το καθορίζουν αυτό δυστυχώς. Γιαυτό στοχεύω να κάνω πάρα πολύ καλά το πρόγραμμα μου ώστε να μην δώσω κανένα λόγο να βρίσκομαι εκτός τελικού. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι θα φτάσει.

Όσον αφορά την ομάδα μας θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι δύσκολος στόχος η 16άδα, για τους άντρες είναι πιο εφικτό ενώ για εμάς είναι αρκετά δύσκολο οπότε ξεκινάμε να κάνουμε η καθεμία το καλύτερο που μπορεί. Όταν υπάρχει ομάδα και κάνεις το καλύτερο δυνατό αυτό ανεβάζει και τις υπόλοιπες. Εμένα με ανεβάζει όταν οι συναθλήτριες μου τα πηγαίνουν καλά και αντίστοιχα αυτές το ίδιο». 

Η Βάσω έτοιμη να πετάξει αυτές τις μέρες για την Γλασκώβη όπου θα μετάσχει στο Παγκόσμιο. Πρωτάθλημα Γυμναστικής και θα αποτελέσει το βήμα για την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ