Τα αστέρια της γυμναστικής μας στο παγκόσμιο της Γλασκόβης: Στο σούπερ φουτουριστικό στάδιο οι προκλήσεις για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Στο «SSE Hydro» χτυπάει από σήμερα η καρδιά της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής.

 Στο φουτουριστικό στάδιο της Γλασκώβης θα διεξαχθούν τα παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, από τα οποία θα προκύψουν και οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ανάμεσα στους εκατοντάδες γυμναστές και γυμνάστριες βρίσκονται και οι ελληνικές ομάδες. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν βασικό στόχο να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «εισιτήρια» για το Ρίο.

Η γυναικεία ομάδα (Βάσω Μιλλούση, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Αργυρώ Αφράτη, Μαρία Σίμου, Ευαγγελία Μονοκρούσου, αναπληρωματική: Μυρόπη Χριστοφιλάκη) θα είναι η πρώτη, από ελληνικής πλευράς, που θα ανεβεί στο πόντιουμ. Οι αθλήτριές μας θα αγωνιστούν το βράδυ του Σαββάτου. Ως βασικό στόχο έχουν να βρεθούν σε μία θέση από την 17η έως την 24η ώστε να πάνε δύο γυναίκες στην προολυμπιακή διοργάνωση του Ρίο για να διεκδικήσουν την πρόκριση. Η Βάσω Μιλλούση, από την πλευρά της, φιλοδοξεί να προκριθεί στον τελικό της δοκού και σε αυτόν του σύνθετου ομαδικού.

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες από την ανδρική ομάδα. Παρά την απουσία, λόγω τραυματισμού, του Λευτέρη Κοσμίδη, οι προπονητές έχουν φτιάξει ένα καλό σύνολο. Οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος - Χρήστος Χατζηευσταθίου, Χρήστος Λυμπανοβνός και ο αναπληρωματικός, Γιάννης Τούγκας εκτέλεσαν με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματά τους στο πόντιουμ και την Κυριακή θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία ώστε να βρεθούν ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού, να ταξιδέψουν στο προολυμπιακό του Ρίο και να διεκδικήσουν προκρίσεις για όλους.

Η ανδρική ομάδα, όμως, μπορεί να κατακτήσει και «εισιτήρια» μέσα από τους «σπεσιαλίστες» μας. Ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους έχουν τις δυνατότητες για να ανεβούν στο βάθρο των αγαπημένων τους οργάνων. «Θέλω την πρόκριση στον τελικό του μονόζυγου και ύστερα ένα μετάλλιο. Η διάκριση είναι ο στόχος μου», μας είπε ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε: «Εάν κάνω αυτό που μπορώ, δεν έχω να φοβηθώ κανέναν». Και οι δύο οι γυμναστές μας διαθέτουν από τα καλύτερα προγράμματα στον κόσμο.

Ο ανταγωνισμός στη Γλασκώβη αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός. Ολοι οι γυμναστές έχουν ανεβάσει την αρχική αξία των προγραμμάτων τους και θα υπάρχουν αρκετές πτώσεις. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την προπόνηση των αθλητών και των αθλητριών στο πόντιουμ, στις γυναίκες οι ομάδες είναι ιδιαίτερα δυνατές.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας χθες και σήμερα θα δουλέψουν προσπαθώντας να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στην επίσημη προπόνηση. «Ολα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος», μας είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ