Αποτράπηκαν τρεις αυτοκτονίες από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν άλλες τρεις (3) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα ενός 24χρονου, ενός 46χρονου και μιας 56χρονης, όλοι ημεδαποί.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε τηλεφωνικά, το βράδυ της 20-10-2015, ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου εκδήλωσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε άμεσα ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την εν λόγω ιστοσελίδα και την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν το άτομο και όπως προέκυψε, επρόκειτο για 24χρονο ημεδαπό. 
Ο 24χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, έπειτα από επιστάμενες έρευνες, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα. 
Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω «CYBER ALERT», το βράδυ της 21-10-2015, ότι χρήστης κοινωνικού δικτύου, εκδήλωσε την πρόσθεση να αυτοκτονήσει σε σχετική του ανάρτηση.

Εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα εμπεριστατωμένες αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες με τη συνεργασία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» του χρήστη, ο οποίος προέκυψε ότι ήταν 46χρονος ημεδαπός. 

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όμως δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του 46χρονου και για το λόγο αυτό ενημερώθηκε αμέσως η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, αστυνομικοί της οποίας τον εντόπισαν ύστερα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα και ψυχολογική υποστήριξη. 

Στην τρίτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω «CYBER ALERT» πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2015, ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωσε την πρόσθεση να αυτοκτονήσει. 

Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Υπηρεσίας και ανευρέθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου, που όπως προέκυψε ήταν 56χρονη ημεδαπή. 

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδόθηκαν αναζητήσεις και η 56χρονη εντοπίστηκε στην οικία της και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα και ψυχολογική φροντίδα.
Για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

•    Τηλεφωνικά: 111 88 
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected] 
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID 
•    Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ