6 βήματα για έναν γλυκό ύπνο - Ακολουθήστε τα και θα κοιμάστε σαν "πουλάκια"

Περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας ενώ κοιμόμαστε. Ο ύπνος είναι σημαντικός στη ζωή μας και πρέπει να φροντίζουμε ώστε να είναι όσο τον δυνατόν πιο καλός. Ωστόσο πολλές φορές κάτι τον χαλάει και το να κοιμηθείς εύκολα καταλήγει σε άθλο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κοιμάσαι με το κατοικίδιό σου

Τα ζωάκια δεν κάνουν ήσυχο ύπνο. Κινούνται πολύ πιο συχνά από ότι ο άνθρωπος, μπορεί να σε ξυπνήσουν γιατί θέλουν να παίξουν Αλλά ακόμα και να σου προκαλέσουν αλλεργίες. Φρόντισε λοιπόν να κοιμούνται σε διαφορετικό δωμάτιο.

Γυμναστική το βράδυ
Απόφυγε τη γυμναστική το βράδυ γιατί σε γεμίζει με ενέργεια αλλά και με υπερένταση τη στιγμή ενώ θα έπρεπε να είσαι ήρεμος πριν τον ύπνο. Προτίμησε έναν χαλαρό περίπατο μέχρι τις 7 το απόγευμα που και θα σε γυμνάσει αλλά και θα σε “κουράσει” αρκετά για να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Ηλεκτρονικές συσκευές
Παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια, βλέπεις τηλεόραση ή χαζεύεις στο ίντερνετ πριν τον ύπνο; Τότε πολύ πιθανόν να έχεις αϋπνία. Οι ηλεκτρονικές συσκευές εμποδίζουν την παραγωγή μελατονίνης, της βασικής ουσίας του οργανισμού του που σχετίζεται με τον ύπνο.

Νερό πριν τον ύπνο
Είναι γνωστό το πρόβλημα του να ξυπνάς μέσα στη νύχτα για να επισκεφθείς το μπάνιο επειδή έχεις πιει πολύ νερό πριν τον ύπνο. Φρόντισε να αποφύγεις τα υγρά για να αποφύγεις τα νυχτερινά ξυπνήματα!

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ -tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ