Σοκ στη Σουηδία: Ακροδεξιός ο «Darth Vader» μασκοφόρος με το σπαθί που αιματοκύλισε σχολείο

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σουηδία το μακελειό που προκάλεσε μασκοφόρος, οπλισμένος με ένα σπαθί, ο οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο σήμερα σε ένα σχολείο στη νοτιοδυτική Σουηδία, ενώ μετά από λίγο έπεσε κι ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

O δράστης της αιματηρής επίθεσης ήταν υποστηρικτής εξτρεμιστικών ακροδεξιών κινημάτων, μετέδωσαν πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Σουηδία.

Οπλισμένος με ένα σπαθί και μαχαίρια, ο άνδρας σκότωσε έναν καθηγητή και έναν μαθητή, ενώ τραυμάτισε επίσης έναν καθηγητή και έναν μαθητή που νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο ίδιος απεβίωσε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε αφού ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του νεαρού, τον οποίο περιγράφουν ως έναν άνθρωπο εχθρικά διακείμενο έναντι του Ισλάμ και της μετανάστευσης, τον οποίο συνάρπαζαν οι πολεμικές ταινίες και τα μυθιστορήματα του συγγραφέα Στίβεν Κινγκ.

Ο δράστης, 21 ετών, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, είχε μεταφορτώσει στον λογαριασμό του στον ιστότοπο YouTube ταινίες για τον Χίτλερ και τον ναζισμό και η αστυνομία «ερευνά» ακριβώς για αυτό το λόγο το ενδεχόμενο να είχε «πολιτικά κίνητρα» έγραψε το περιοδικό Expo, που παρακολουθεί τη δράση διαφόρων κυρίως ολιγομελών οργανώσεων της ακροδεξιάς.

Στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο άνδρας είχε αναρτήσει την περασμένη εβδομάδα έκκληση στους Σουηδούς Δημοκράτες, το ακροδεξιό κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο, να οργανώσουν δημοψήφισμα για τη μετανάστευση.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ