Λαβέρν Κοξ: Η πρώτη διεμφυλική, ακτιβίστρια, πρωταγωνίστρια παίρνει βραβεία & εξηγεί: Ίσως γίνεσαι & όχι γεννιέσαι

«Δεν υπάρχει μόνο μία ιστορία τρανς. Δεν υπάρχει μόνο μία εμπειρία τρανς. Δεν αισθάνονται όλοι πως η ταυτότητα του φύλου τους ευθυγραμμίζεται με αυτό που τους αποδίδεται όταν γεννιούνται με βάση τα γεννητικά τους όργανα, κι ετούτο πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε άνθρωπο!»

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ όταν τον Ιούνιο του 2014 έγινε η πρώτη διεμφυλική (transgender) που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού «Time».

Η γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά του Netflix «Orange is the New Black» ηθοποιός κάνει τώρα ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην καριέρα της: θα είναι η πρωταγωνίστρια στο remake του μιούζικαλ «Rocky Horror Show» που θα προβληθεί το φθινόπωρο του 2016 από το FOX, για την επέτειο των 40 χρόνων από την προβολή της ομώνυμης ταινίας.

Η Κοξ θα ερμηνεύσει τον «sweet transvestite» ρόλο του Dr. Frank-N-Furter με τον Κένι Ορτέγκα (του «High School Musical») να σκηνοθετεί και να χορογραφεί.

Η ανακοίνωση του ονόματός της έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την κοινότητα των διεμφυλικών, στην οποία η ακτιβίστρια Κοξ έχει ενεργό ρόλο, και από ενώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Η ίδια εξέφρασε τη χαρά της μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter, αναρτώντας ένα σύντομο: «είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετέχω στο "Rocky Horror"».

Μεταξύ άλλων η Κοξ είναι η πρώτη διεμφυλική που ήταν υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ (για το ρόλο της στο «Orange is the New Black») και της οποίας το κέρινο ομοίωμα περιλαμβάνεται στη διάσημη συλλογή του μουσείου της Μαντάμ Τισώ.
Στο επιτυχημένο σίριαλ του Netflix, ο τέταρτος κύκλος του οποίου θα αρχίσει να προβάλλεται μέσα στο 2016, ερμηνεύει μια διεμφυλική που φυλακίζεται και καλείται να επιβιώσει σε μία νέα, δύσκολη πραγματικότητα, αλλά και να διαχειριστεί τη σχέση της με το γιο που είχε αποκτήσει όταν ήταν ακόμα άνδρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ