Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Φύσσα: Δεν ήταν συμπλοκή αλλά επίθεση - Ήθελαν να τον σκοτώσουν

Με την κατάθεση του Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, φίλου του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή της δολοφονίας του, άρχισε η 23η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθονται τα μέλη της Χρύσης Αυγής.

 

Ο μάρτυρας περιέγραψε τι έγινε εκείνο το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, δέχθηκε ωστόσο πολλές ερωτήσεις από την έδρα γιατί πολλά από όσα γεγονότα ανέφερε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου δεν τα είχε αναφέρει στις καταθέσεις του στους ανακριτές.

Πρόεδρος: Θυμηθείτε εκείνη την ημέρα στις 17 Σεπτεμβρίου τί έγινε...
Μάρτυρας: Ημουν σπίτι το απόγευμα, με παίρνει τηλέφωνο ο Σειρλής για να δούμε μαζί τη μπάλα..Πήγα.. Ηταν περίπου 10 άτομα.. Στο τέλος του α ημιχρόνου μας λέει ο Σειρλής ότι ο Παύλος είναι στο Κοράλλι και να δούμε εκεί τη συνέχεια του αγώνα. Πήγαμε 8 άτομα. Στην Παύλου Μελά είδαμε έναν ψηλό.. που μετά κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος(σ.σ κατηγορούμενος). Ηταν σωματώδης, με πολύ κοντό μαλλί ξυρισμένο. Φορούσε μαύρο μπλουζάκι και παραλλαγής παντελόνι, χωρίς να είμαι σίγουρος γι'αυτό..

Εγώ κάθισα δίπλα από τον Παύλο. Αριστερά μου ήταν δύο τύποι και κοιτάζανε περίεργα και έντονα προς την πλευρά μας. Λέω στον Παύλο: Γιατί μας κοιτάνε;
Μετά ασχολούνταν συνέχεια με τα κινητά τους. Εφυγαν 5 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.
Πληρώσαμε και φύγαμε. Βλέπουμε 4-5 άτομα στη μέση του δρόμου και άλλοι τόσοι στα πεζοδρόμια της Παύλου Μελά. Ο ένας κρατούσε ένα καδρόνι, ο άλλος ένα στυλιάρι και ο άλλος έβαζε μία σιδηρομπουνιά... Ηταν και οι 4 με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής.

Πρόεδρος: Σας φόβισαν;
Μάρτυρας: Ναι, ήταν σαν να μας περίμεναν.
 

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα είπατε αυτά στην πρώτη σας κατάθεση;
Μάρτυρας: Είχα πολύ ψυχολογική φόρτιση. Είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου... Ημουν σοκαρισμένος..

Ο μάρτυρας, ήταν φίλος με τον Φύσσα 15 ολόκληρα χρόνια και ασχολείτο και αυτός με τη μουσική. Οπως είπε, ο Παύλος δεν ήταν ενταγμένος κάπου πολιτικά, ωστόσο σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του υποστήριξε ότι ήταν στοχοποιημένος. «Ηθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση.

Μάρτυρας: Πάμε να περάσουμε απέναντι και ξαφνικά ακούμε ένα ποδοβολητό, και βλέπουμε πίσω μας 30 με 40 άτομα να έρχονται από την Κεφαλληνίας και να φωνάζουν, να μας βρίζουν. Ελάτε εδώ κότες να σας σφάξουμε, να σας σκοτώσουμε. Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, κρατούσαν κράνη στα χέρια, παντελόνια παραλλαγής. Λέει τότε ο Παύλος στα κορίτσια: Πηγαίνετε σπίτι. Και σε εμάς: "Τρέξτε". Ξαφνικά πιάνουν τον Παύλο και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Και τον Ηλία τον χτύπαγαν με ένα κράνος. Γύρισα πίσω μήπως και τους βοηθήσω. Τότε δέχομαι ένα χτύπημα πισώπλατα. Ηρθαν δύο φορές. Οι υπόλοιποι έμεναν πίσω και τους εμψύχωναν χτυπώντας τα πόδια τους. Τον χτυπούσαν με κλωτσιές, μπουνιές... Εκείνη την ώρα έρχεται αντίθετα το αμάξι του Ρουπακιά. Βγαίνει από το αμάξι και πήγαινε κατευθείαν στον Παύλο.

Εγώ ένιωσα ότι ΄έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να έρθει να τον δολοφονήσει. Ολο έγινε πολύ γρήγορα... Ο Παύλος ήταν όρθιος. Σχεδόν έπεσε επάνω του ο Ρουπακιάς. Του επιτέθηκε κατευθείαν. Τον μαχαίρωσε δύο φορές. Ολο ήταν πολύ γρήγορο. Η επίθεση διήρκησε δύο τρία λεπτά. Ακούω μία κραυγή του Παύλου...
"Αυτός μου το έκανε αυτός" λέει ο Παύλος στους αστυνομικούς.
Με το που έγινε αυτό, όλοι φύγανε... Ο Παύλος κάθεται δύο λεπτά όρθιος και κάθεται στο σκαλάκι. Του λέω θέλεις λίγο νερό; "Ναι" μου λέει. Του το δίνω και το φτύνει. Αρχίζει να καταρρέει... Ο Παύλος είχε ασπρίσει ολόκληρος.

Πρόεδρος: Γιατί ο Ρουπακιάς δεν πήγε στον Κοντονικόλα ή σε εσάς;
Μάρτυρας:Ηθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή ήταν επίθεση...

Πρόεδρος: Ξέρετε ότι ήταν Χρήση Αυγή;
Μάρτυρας: Ναι ήταν... Εχουν κάνει το ίδιο στο Πέραμα, στους ψαράδες... Δρουν με ιεραρχία και πάντα με εντολή.  Υπάρχουν οι περιφερειάρχες, οι πυρήνες...

Πρόεδρος: Τα τάγματα εφόδου τι είναι;
Μάρτυρας: Είναι οργανωμένοι σε παραρτήματα...Και εκτελούν όλες τις εντολές.

Πρόεδρος: Μπορεί ένα τάγμα εφόδου να στραφεί σε βάρος οποιουδήποτε;
Μάρτυρας: Στρέφονται στους αλλοδαπούς, σε αυτούς που έχουν άλλα πιστεύω, ακόμη και σε ομοφυλόφιλους.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν τα είπατε όλα αυτά στις πρώτες καταθέσεις σας; Μετά θυμηθήκατε το στυλιάρια και τα ρόπαλα; Σήμερα τα λέτε όλα αυτά. Είναι δυνατόν να θυμάστε καλύτερα στις καταθέσεις που δώσατε 6 μήνες μετά και όχι αμέσως; Σήμερα μας λέτε ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος.

Μάρτυρας: Δεν ξέρω αν ήταν στοχοποιημένος. Ισως να ήθελαν να σκοτώσουνε κάποιον...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ