Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Toyota ανακαλεί 6.5 εκ. οχήματα: Yaris, Corolla, Camry και RAV4 θα περάσουν από έλεγχο

Η  6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ώστε να "επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί σωστά η κύρια εντολή για τα [ηλεκτρικά] παράθυρα", κάνοντας λόγο για κίνδυνο "υπερθέρμανσης" και "έκλυσης καπνού".

Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος χρειάστηκε να ανακαλέσει σχεδόν 10 εκατομμύρια οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής εταιρίας Takata σε ένα σύνολο 12 εκατομμυρίων από την έναρξη της κρίσης η οποία συνδέεται με τους αερόσακους αυτούς.

Τα αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται σε αυτή την τελευταία ανακοίνωση για ανάκληση –μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Yaris, Corolla, Camry και RAV4– παρήχθησαν μεταξύ 2005 και 2010. Η ανάκληση αφορά περίπου 600.000 οχήματα στην Ιαπωνία, 2,7 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1,2 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 2 εκατομμύρια οχήματα αλλού.

"Καμία περίπτωση ατυχήματος που να αποδίδεται στο πρόβλημα αυτό δεν έχει καταγραφεί" μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Toyota που έκανε λόγο για ένα περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ένας οδηγός κάηκε στο χέρι και 11 αναφορές για υλικές ζημιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ