Η Καταρίνα με θεό της τον Τσίπρα διεκδικεί την νίκη στις εκλογές της Πορτογαλίας – Δείτε την

Μια ηθοποιός που έγινε πολιτικός και ένας πρώην μεταλλεργάτης μπορεί να κρατούν το κλειδί για το αν η Πορτογαλία θα αποκτήσει τελικά την πρώτη εδώ και δεκαετίες αριστερή κυβέρνησή της, μετά το αμφίρροπο αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν αυτόν τον μήνα.

Η Καταρίνα Μαρτίνς, 42 ετών, μόλις που αρχίζει να συνηθίζει στο φως των προβολέων της πολιτικής δημοσιότητας ως επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ, ενώ ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ζερόνιμο ντε Σόουζα έχει ήδη ακονίσει τις δεξιότητές του επιτιθέμενος στον καπιταλισμό εδώ και τέσσερις δεκαετίες στο κοινοβούλιο.

Είναι έτοιμη να παίξει τον μεγαλύτερο έως τώρα ρόλο της οδηγώντας το κόμμα της, που τάσσεται κατά της λιτότητας, σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών, η οποία χρειάζεται όμως και τους Κομμουνιστές του Σόουζα για να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να εκδιώξει έτσι από την εξουσία τον απερχόμενο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο και τους συντηρητικούς του.

Είναι ένα φρέσκο πρόσωπο -όπως και ο Αλέξης Τσίπρας της Ελλάδας, σημειώνει το Reuters-, που ενθουσίασε τους νεαρούς οπαδούς οι οποίοι είχαν χάσει τις ελπίδες τους στη διάρκεια της σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο στο πλαίσιο της διάσωσης της πορτογαλικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση. Είναι ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί", είχε πει η Μαρτίνς, η οποία έχει σπουδάσει γλωσσολογία και ντύνεται σχεδόν πάντα με μπλου-τζην και μπλούζα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποβάλει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, τον Αύγουστο, πριν επανεκλεγεί στη συνέχεια στο αξίωμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ