Ποιος είδε τον Μπουτάρη... και δεν τον φοβήθηκε - Καταγγέλλει παρατυπίες σε διαγωνισμούς για μετρό & δημοτική αστυνομία

Ελέγχους σε συμβάσεις καθαριότητας διέταξε ο Γ. Μπουτάρης, μετά από παρατυπίες που εντοπίστηκαν σε διαγωνισμούς
 

"Ζήτησα το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου για να προχωρήσω σε ένορκη διοικητική εξέταση που θα είναι εφ’ όλης της ύλης από τη στιγμή που διαπιστώνονται παρατυπίες. Να δούμε ποιοι ευθύνονται, όλη την αλυσίδα από την προκήρυξη μέχρι την αξιολόγηση και την παραλαβή που χωλαίνει", ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την καταγγελία της αντιπολίτευσης για παρατυπίες σε δύο διαγωνισμούς στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην τοποθέτησή του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας. Εξέφρασε την πρόταση "τα πρόστιμα να θεωρούνται ανταποδοτικά και να μπορούμε να προσλάβουμε δημοτικούς αστυνομικούς", ενώ πέρα από τα διπλοπαρκαρισμένα χαρακτήρισε ως δύο "αγκάθια" για να μπει τάξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί και τις φορτοεκφορτώσεις.

Ο δήμαρχος στάθηκε και στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που υιοθέτησε την πιο πρόσφατη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου που έκανε λόγο "και για αρχαία και για μετρό".

"Προτίθεμαι να οργανώσω μια ομάδα εξωτερικών συνεργατών που θα ασχοληθούν με το θέμα, με τη διενέργεια του διαγωνισμού, τι θα είναι, τι θα περιλαμβάνει για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση που θα στείλουμε στην Αττικό Μετρό και στο υπουργείο για να προχωρήσει η ιστορία το ταχύτερο δυνατό", είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ