Ο Ολάντ έρχεται με την Νajat: Η Μαροκινή υπουργός Παιδείας με τα δίδυμα, το νόστιμο σύζυγο & τα μίνι (Φωτό - Βίντεο)

Η Najat-Vallaud Belkacem έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ενώ υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου για την καμπάνια του Φρανσουά Ολάντ και υπουργός Αθλητισμού. 

Μόλις στα 36 της είναι το νούμερο 3 σήμερα στη κυβέρνηση της Γαλλίας. Η Najat γεννήθηκε στο Μαρόκο σε μια οικογένεια με 7 αδέρφια.

Ο παππούς της ήταν βοσκός και ο πατέρας της μετανάστης εργάτης στη Γαλλία. Σπούδασε νομικά και στη συνέχεια Sciences Po. Στην πολιτική μπήκε μέσα από την ενασχόληση της με τον Δήμο της Λιόν, ενώ δούλεψε και στην τοπική τηλεόραση της Γαλλίας σαν πολιτική συντάκτρια.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσιάστρια ειδήσεων στο M6. Μέντορας και της Najat είναι η  Ségolène Royal που την πήρε κοντά της το 2007 ως εκπρόσωπο Τύπου της στην Προεδρική καμπάνια της πρώην συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ.

Είναι μητέρα διδύμων και γνωρίστηκε με τον σύζυγο της, Boris Vallaud όταν ήταν ακόμη φοιτητές στη Sciences Po. Τα ονόματα των παιδιών της είναι Louis και Nour που και τα 2 σημαίνουν φως.

Το 2012 ήταν η χρονιά της όταν όλα τα Media έγραφαν ότι είναι το νέο πρόσωπο της Γαλλίας.

Η Najat ντύνεται κομψά,απλά και τις περισσότερες φορές casual με σαφή προτίμηση στα μίνι που ταιριάζουν στην ηλικία της και την κομψή σιλουέτα της.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ