Fleur Pellerin: Η εξωτική, υιοθετημένη Γαλλοκορεάτισσα υπουργός Πολιτισμού με την ατελείωτη γκαρνταρόμπα - Έρχεται με Ολάντ!

Η Fleur Pellerin, η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας που συνοδεύει τον Φρανσουά Ολάντ στην επίσκεψη του στην Αθήνα, γεννήθηκε στη Σεούλ το 1973 αλλά υιοθετήθηκε μόλις 6 μηνών από μια γαλλική οικογένεια. 

 

Τελείωσε την περίφημη σχολή EΝΑ στα 26 της και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την μεγάλη καριέρα στην πολιτική με μέντορα της τον Πιέρ Μοσκοβισί. Το 2002 βρέθηκε στο πλάι του Σοσιαλιστή Lionel Jospin στην εκστρατεία για την Προεδρίας του και 5 χρόνια αργότερα η άλλη υποψήφια, η  Ségolène Royal την καλεί κοντά της για να αναλάβει τις σχέσεις με τον Τύπο. Εδώ και έναν χρόνο και αφού πέρασε από το υπουργικό πόστο της ψηφιακής οικονομίας ανέλαβε το θώκο της υπουργού Πολιτισμού.

Η Fleur Pellerin έχει μια κόρη 11 χρονών από προηγούμενη σχέση της ενώ είναι παντρεμένη με τον Laurent Olleon. Πρόκειται για μια πολύ κομψή γυναίκα που κάθε εμφάνιση της είναι επιβεβαίωση τιου στιλ και του classe που διακρίνει τις Γαλλίδες. Λεπτή και με σωστές αναλογίες φοράει ρούχα και κοσμήματα διάσημων Γάλλων σχεδιαστών ενώ αρκετές φορές ήταν στην πρώτη σειρά των επιδείξεων μόδας στη γαλλική Εβδομάδα Μόδας αλλά και σε  gala όπως για τα εγκαίνια του Μουσείου του Louis Vuitton.

Την περασμένη χρονιά έγινε σάλος όταν όλα τα Ευρωπαϊκά αλλά ακόμα και τα Αμερικάνικα media της επιτέθηκαν γιατί δεν μπόρεσε να απαντήσει αν γνώριζε έστω και ένα τίτλο βιβλίου του Patrick Modiano που πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014. Έφτασε ο Guardian να γράψει τον ειρωνικό τίλο σε βάρος της ''Μondiano; Qui;''.

Εμείς, την έχουμε στο φετινό βίντεο που απαντά 1 χρόνο μετά στο επίμαχο θέμα. (Δείτε το εδώ)

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ