Good News: Η Αθηνά Τσαγγάρη με το Chevalier θριάμβευσε και στο Λονδίνο

Φέτος, συμμετείχαν τέσσερις ελληνικές ταινίες στο 59ο Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Film Festival) που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά του παγκόσμιου κινηματογράφου, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία, το όραμα και τη φαντασία, αφού προβάλλει τις καλύτερες ταινίες από τον σύγχρονο και διεθνή κινηματογράφο, τόσο από καθιερωμένους όσο και από νέους σκηνοθέτες.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος αν δεν ανακηρυχθεί ο νικητής.

Η νέα δημιουργία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μία παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο καστ συναντάμε τον Σάκη Ρουβά, που επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά το «Alter Ego» του 2007 και το «Duress» του 2009, καθώς και τον Βαγγέλη Μουρίκη, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος φέτος τιμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη. Πρωταγωνιστούν επίσης: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ