Τζιτζικώστας πρώτη φορά στην Αθήνα Το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε, δεν μπορούμε να περιμένουμε- Ποιοι ήταν στο πλευρό του

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαπίσει και απειλεί να σαπίσει την ελληνική κοινωνία, δήλωσε στην πρώτη του πολιτική ομιλία στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο Γκάζι (Gazi Hall Ιερά Οδός 7-13), καθώς θέλοντας να τονίσει την προοπτική της αναγέννησης του κόμματος, ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε έναν εναλλακτικό μουσικό χώρο στον Κεραμεικό για την πρώτη του αυτή πολιτική εκδήλωση στην πρωτεύουσα. Η αίθουσα είναι κατάμεστη, ενώ το παρόν δίνουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Νότης Μηταράκης, ο Σίμος Κεδίκογλου και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως και πολλοί νεολαίοι.

Να αλλάξουμε τώρα και όχι αύριο κάλεσε τους πολίτες ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μιλώντας στην πρώτη κεντρική εκδήλωσή του στην Αθήνα, παρουσία πλήθους κόσμου και γαλάζιων στελεχών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οτι εκφράζει το παλαιό και σε ύφος και σε φωνή, καθώς, όπως είπε, υποσχέθηκε τη λύτρωση στον κόσμο χωρίς αναστολές, χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις του, ακολουθώντας τις παλαιοκομματικές μεθόδους. 

Δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν βιώνει μια ανθρωπιστική κριση, βιώνει μια παρακμή, επιρρίπτοντας ευθύνες στο παλαιό πολιτικό σύστημα. Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με τη μέθοδο που το δημιούργησες, συμπλήρωσε. 

Όπως τόνισε «έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν». 

Πρέπει να τελειώνουμε με το ψευτοδίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο δήλωσε και πρόσθεσε οτι ήταν το δίλλημα  που καθήλωσε τη χώρα, καθυστερώντας τις αναγκαίες αλλαγές, δημιουργώντας τις συνθήκες για περισσότερες και πιο άδικες επιβαρύνσεις, που μας βύθιζαν σε μεγαλύτερη ύφεση και τελικά σε νέα μνημόνια. «Πρέπει να υπάρξει επιτέλους, ένα εθνικό σχέδιο», τονισε. 

Σε μια ομιλία που είχε αρκετή δόση αυτοκριτικής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την «αλλαγή της ΝΔ οπως τη θελουμε, για τη ΝΔ του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή». Έκανε λογο για κόμμα ανοικτό δημοκρατικό, διαφανές στα οικονομικά του, συμμετοχικό, με θητεία σε όλα τα όργανα, προτείνοντας την διεξαγωγή συνέδριου για την Αναγέννηση της Κεντροδεξιάς. 

Άφησε ακόμα αιχμές, λέγοντας ότι «κάποιοι μας λένε να περιμένουμε. Τη θεωρία του ώριμου φρούτου; Μα, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Για αυτό και η οργή τους. Για αυτό και οι επιθέσεις τους. Με τα ίδια παλιά αποτυχημένα κόλπα τους» και συνέχισε οτι «ή θα αφήσουμε την παράταξή μας να συρρικνώνεται, ή θα φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσει ξανά την κοινωνία. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να εμπνεύσουμε τελικώς και τη χώρα». 

Ο κ. Τζιτζικωστας μοιράστηκε και το όραμά του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας: «Ό,τι κάνω πράξη έχει ως άξονα όλους εσάς. Τους φίλους και τα μέλη. Μόνο όταν θεμελιώσουμε σωστά και με τρόπο σύγχρονο τη βάση μας, και κινηθούμε από "κάτω-προς–τα-πάνω", τότε μόνο μπορούμε να μετασχηματίσουμε την Νέα Δημοκρατία, από αρχηγικό κόμμα των κλειστών συστημάτων, σε σύγχρονο κόμμα-οργανισμό».

Εκανε λογο για ενα κομμα ανοιχτο, κομμα διαφανες, που θα ειναι σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών  και λογοδοσία επιτέλους, των προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Συμφωνα με τον κ. Τζιτζικωστα, η θεμελιώδης Αρχή θα διατρέχει όλα τα επίπεδα και τα όργανα του κόμματος:  τον Πρόεδρο, τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, τη διαμόρφωση θέσεων, το Συνέδριο, την Πολιτική Επιτροπή, την Εκτελεστική Γραμματεία, την Περιφερειακή Οργάνωση.Που σε Εθνική Συνδιάσκεψη, κάθε χρόνο, θα κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό έναντι της βάσης, όλοι όσοι έχουν ευθύνη στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.

Έκανε γνωστή την απόφασή του να παει η Νέα Δημοκρατία μετά από έναν οργανωμένο διάλογο σε ένα Συνέδριο Αναγέννησης της Κεντροδεξιάς, που θα αλλάξει το καταστατικό, θα επικαιροποιήσει τις θέσεις και «θα δημιουργήσει το εθνικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας. Η σύγχρονη Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία», οπως ειπε, «κι αυτό πάνω απ' όλα σημαίνει ότι δεν περιχαρακώνεται στις κλίκες της. Δεν κρατάει επετηρίδα. Αλλά όταν μιλάει για αξιοκρατία στην κοινωνία το εφαρμόζει πρώτα στο σπίτι της». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ